Nemzetisport.hu 2011.07.18 19:32 Frissítve: 2015.02.16 02:26

Európa legjobb játékosa díjat alapít az UEFA

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) új díjat alapított, amely az Európa legjobb játékosa (Best Player in Europe) nevet kapta. A 2010–11-es szezonra vonatkozó hármas listát július 25-én jelentik be, míg a végső győztest a Bajnokok Ligája csoportkörének sorsolásával egybekötve egy hónappal később hozzák nyilvánosságra.

 

Monacóban zajlik majd a végső szavazás Európa legjobb játékosára

Michel Platini, az UEFA elnökének kezdeményezése alapján az Aranylabda szellemiségét akarják visszahozni az új díj által, így az Európai Sportmédia nevű szervezettel karöltve megalapították az Európa legjobb játékosa (Best Player in Europe) nevű elismerést. A díjat nemzetiségre való tekintet nélkül minden olyan játékos megkaphatja, aki az UEFA égisze alá tartozó valamelyik európai klubcsapatban szerepel.

53 neves sportújságíró (minden tagországból egy) szavazata alapján alakul ki egy hármas lista (a szavazataikat július 10-ig kellett elküldeni), melyet július 25-én hoznak nyilvánosságra. A játékosok teljesítményének értékelésekor figyelembe veszik mind a bajnokságban, mind az európai kupákban nyújtott teljesítményt. Az újságírók is hármas listákat alakítottak ki, az első helyezett 5, a második 3, míg a harmadik 1 pontot kap, ez alapján alakul ki a legjobb három.

A végső szavazásra augusztus 25-én Monacóban kerül sor, ahol a Bajnokok Ligája csoportkörének sorsolása alkalmával élőben voksolhatnak az újságírók a legjobbra.

 

2021.09.24 23:47:47

Minden más foci BODNÁR ZALÁN

ALAPVONAL. Hatvan visszavonult brit futballsztár – köztük Gary Lineker, Kevin Keegan és Chris Sutton – kezdeményezésére most vasárnap az angliai Spennymoor Town FC pályáján kísérleti jelleggel lejátsszák az első futballmeccset, amelyen tilos fejelni.

2021.09.24 14:43:27

Minden más foci MALONYAI PÉTER

Volt a csúcson, igyekeztek a sárba taposni: sorozat a nyolcvanesztendős Mezey György életéről.

2021.09.23 23:33:23

Minden más foci MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Arra képes, hogy tisztában legyen vele, minek hol a helye és az ideje.

2021.09.23 23:49:30

Minden más foci MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. Frank Lampard: »Mindig képes voltam reagálni az általa támasztott kihívásokra, még ha nem is feltétlenül úgy, ahogyan ő szerette volna. Azt viszont nagyon tudta, hogyan hozza ki belőlem a legjobbat. Sohasem lettem volna labdarúgó, ha nincs apám ambíciója, kemény munkája és elképzelése.«