Dzsudzsák gólja csak szépségtapasz volt

Vágólapra másolva!
2010.03.14. 18:46
null
Suárez ismét betalált (Fotó: Action Images)
Címkék
A holland labdarúgó-bajnokság 27. fordulójában az Ajax hazai pályán nyert 4–1-re a PSV ellen. A vendégek egyetlen találatát Dzsudzsák Balázs szerezte tizenegyesből.

A mérkőzés eleje igazán parázsra sikeredett. Az első időszakban inkább egymás fabrikálásával foglalkoztak a játékosok, szerencsére azonban ezután megérkezett a futball is a pályára.

A 28. percben Isaksson még nagy bravúrral szögletre tolt egy szabadrúgást, a sarokrúgást követően azonban már ünnepelhetett az Ajax-tábor. Siem de Jong vágta be Luis Suárez lövése után a svéd kapusról kipattanó labdát.

A közeli gól megfogta némileg a PSV-t, amely ezután hatalmas bomba miatt került még nagyobb bajba. Urby Emanuelson a 43. percben ugyanis remek csellel húzott befelé a 16-os vonalánál, majd úgy lőtte a labdát a bal felsőbe, mintha zsinóron húzták volna.

A szünetben megérdemelten vezetett a hazai csapat, és a második félidőben sem romlott az Ajax játékának színvonala. Sőt a 65. percben gyakorlatilag végleg eldöntötte a találkozót.

Egy labdavesztést követően végleg megpecsételődött a PSV sorsa: Marko Pantelics élt az adódó lehetőséggel, jobbal kilőtte a hosszú alsó sarkot. Ezután a hazai szurkolótábor a mérkőzés végéig éltette övéit.

Az eindhovenieknek annyi öröm azért jutott, hogy legalább a szépítő találatot megszerezték. Vertonghen ért bele kézzel a labdába a 16-oson belül, a játékvezető pedig büntetőt ítélt.

A büntetőt a mérkőzést végigjátszó Dzsudzsák Balázs vállalta magára, s lőtt a jobb alsó sarokba. A magyar középpályásnak ez volt a tizedik gólja a szezonban.

A TALÁLKOZÓ GÓLJAI VIDEÓN
 

Ez a mérkőzés azonban az Ajaxé volt, amely a 90. percben Luis Suárez (szezonbeli 27.) góljával megadta a kegyelemdöfést is.

A harmadik helyezett Ajax egy pontra megközelítette a második PSV-t. Az amszterdamiak győzelmének nagy valószínűséggel a listavezető Twente szurkolói is örülnek.

EREDIVISIE 
27. FORDULÓ
Ajax–PSV 4–1 (De Jong 28., Emanuelson 43., Pantelics 65., L. Suárez 90., ill. Dzsudzsák 82. – 11-esből)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik