Nemzetisport.hu 2013.01.14 22:30 Frissítve: 2014.01.18 02:10

Blatter pontlevonással büntetne rasszizmusért

Sepp Blatter, a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) első embere pontlevonással büntetné a lelátói rasszizmust. Ezt a FIFA elnöke a Sky Sportsnak adott interjújában mondta el.

Szigorú: Sepp Blatter pontlevonást is kilátásba helyezett a rasszista megnyilvánulásokért (Fotó: Action Images)

Blattert az elmúlt hetek rasszizmussal kapcsolatos, nagy port felvert ügyei (a magyar válogatott az Izrael elleni felkészülési mérkőzésen tapasztalt antiszemita megnyilvánulások, a bolgár nemzeti csapat a dánok elleni huhogás miatt kényszerül zárt kapus vb-selejtezőre, a Milan Pro Patria elleni meccse pedig a Kevin-Prince Boateng elleni rasszista abúzus miatt szakadt félbe) kapcsán válaszolt a Sky Sports kérdéseire.

„Nem tehetünk eleget a rasszizmus eltörléséért a futballpályákon. Próbálkozunk, és Önök Nagy-Britanniában példát mutatnak arra, miként lehetne a rasszista jelenségeket kiirtani a modern stadionokból. A megfelelő ellenőrzés és nevelés fontos, de ez csak egy lépés. Radikálisabb megoldás lehetne a pontlevonás. Úgy gondolom, a pontlevonás rasszista megnyilvánulásokért minden más szankciónál erősebb hatású büntetés lenne” – vélekedett Blatter.

„Már az is figyelmeztetés, hogy nézők nélkül kell lejátszani egy mérkőzést. Figyelmeztetés a nézőknek is!” – tette hozzá.

Blatter külön kitért a Boateng-esetre, amely során a Milan légiósa levonult a pályáról, majd a többiek követték.

„A baj az, ahogy már korábban is megjegyeztem az esettel kapcsolatban, hogy meneküléssel semmit sem lehet megoldani. Ez nem lehet megoldás.”

2021.09.22 13:04:39

Minden más foci CSILLAG PÉTER

A Tokaj-Certa Kupán olyan majdani klasszisok játszottak, mint Zvonimir Boban vagy Robert Jarni.

2021.09.19 14:42:04

Minden más foci BOROS MIKLÓS (összefoglaló), K. T. I. (percről percre)

Az első félidőben a Sepsi jelentős mezőnyfölényben játszott, ám így sem tudta legyűrni a bajnokság 6. helyén álló Aradot.

2021.09.18 17:47:26

Minden más foci DUDUCZ TIBOR

Schäfer, Szendrei Ákos és Hahn is pályára lépett a dunaszerdahelyieknél, 2–1-re győztek a Ruzomberok ellen.

2021.09.16 16:09:12

Minden más foci TŐKE JÁNOS

Nem tudta megverni a topolyai csapat a Napredakot, pedig a 93. percben nagyon közel állt az egyenlítéshez.

2021.09.15 23:58:00

Minden más foci DEÁK ZSIGMOND

ALAPVONAL. A bűnözőknél az a baj, ha nyomot hagynak maguk után, mert akkor elkapják őket a rendőrök, az emberiség igazán nagy alakjai viszont akaratlanul megteszik ezt.