Blatter pontlevonással büntetne rasszizmusért

Vágólapra másolva!
2013.01.14. 22:30
null
Szigorú: Sepp Blatter pontlevonást is kilátásba helyezett a rasszista megnyilvánulásokért (Fotó: Action Images)
Sepp Blatter, a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) első embere pontlevonással büntetné a lelátói rasszizmust. Ezt a FIFA elnöke a Sky Sportsnak adott interjújában mondta el.

Blattert az elmúlt hetek rasszizmussal kapcsolatos, nagy port felvert ügyei (a magyar válogatott az Izrael elleni felkészülési mérkőzésen tapasztalt antiszemita megnyilvánulások, a bolgár nemzeti csapat a dánok elleni huhogás miatt kényszerül zárt kapus vb-selejtezőre, a Milan Pro Patria elleni meccse pedig a Kevin-Prince Boateng elleni rasszista abúzus miatt szakadt félbe) kapcsán válaszolt a Sky Sports kérdéseire.

„Nem tehetünk eleget a rasszizmus eltörléséért a futballpályákon. Próbálkozunk, és Önök Nagy-Britanniában példát mutatnak arra, miként lehetne a rasszista jelenségeket kiirtani a modern stadionokból. A megfelelő ellenőrzés és nevelés fontos, de ez csak egy lépés. Radikálisabb megoldás lehetne a pontlevonás. Úgy gondolom, a pontlevonás rasszista megnyilvánulásokért minden más szankciónál erősebb hatású büntetés lenne” – vélekedett Blatter.

„Már az is figyelmeztetés, hogy nézők nélkül kell lejátszani egy mérkőzést. Figyelmeztetés a nézőknek is!” – tette hozzá.

Blatter külön kitért a Boateng-esetre, amely során a Milan légiósa levonult a pályáról, majd a többiek követték.

„A baj az, ahogy már korábban is megjegyeztem az esettel kapcsolatban, hogy meneküléssel semmit sem lehet megoldani. Ez nem lehet megoldás.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik