Ázsiai BL: a döntőt is Dohában rendezik meg

MTI/V. J.MTI/V. J.
Vágólapra másolva!
2020.10.16. 16:37
null
Az ázsiai BL minden mérkőzését Katarban rendezik meg (Fotó: AFP)
Az Ázsiai Labdarúgó-szövetség döntése szerint a kontinens Bajnokok Ligája küzdelmeinek egymérkőzéses fináléját Dohában rendezik meg december 19-én.

 

A bejelentés tulajdonképpen papírformának tekinthető, mivel a koronavírus-járvány miatt márciusban félbeszakított sorozat őszi újraindulása előtt eldőlt, hogy a nyugati régió valamennyi mérkőzését Katarban rendezik meg, nemrég pedig Malajziából ugyancsak Katarba helyezték át a keleti „oldal" összecsapásainak színhelyét is.

A nyugati régióban már egészen az elődöntőig le is játszották a meccseket, és az iráni Perszepolisz jutott be a döntőbe. A keleti „oldalon" a kínai, a japán, a dél-koreai, a malajziai, az ausztrál, valamint a thaiföldi csapatok szerepelnek, és a meccseiket november 18. és december 13. között játsszák le.

A szigorú előírások ellenére több csapatot is érintett a világjárvány, így például a címvédő szaúdi al-Hilalt kizárták a sorozatból, mert annyi játékosa és stábtagja fertőződött meg a vírussal, hogy nem tudott kiállni utolsó csoportmérkőzésére. A döntés komoly vitát váltott ki, mivel az al-Hilal a le nem játszott meccsétől függetlenül már korábban kivívta a továbbjutását.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik