A norvég tévés otthagyta munkáját, hogy „segítsen” kedvenc angol klubján

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.01.02. 12:18
Egy norvég sportriporter otthagyta munkahelyét, mert meggyőződése, hogy ezzel meg tudja fordítani kedvenc klubja, a Leeds United szerencséjét – erről utolsó munkanapján számolt be egy rövid összeállítással és magyarázattal.

Magnus Sveen ízig-vérig Leeds-drukker, mondhatni, hogy fehér vér csörgedezik az ereiben. Története 1995-ben kezdődik, az első olyan Leeds-mérkőzéssel, amelyre véletlenül mez nélkül látogatott ki. Aznap Tony Yeboah egy csodálatos gólt szerzett a Wimbledon ellen.Magnus Sveen ízig-vérig Leeds-drukker, mondhatni, hogy fehér vér csörgedezik az ereiben. Története 1995-ben kezdődik, az első olyan Leeds-mérkőzéssel, amelyre véletlenül mez nélkül látogatott ki. Aznap Tony Yeboah egy csodálatos gólt szerzett a Wimbledon ellen.

Attól a naptól kezdve soha nem vett fel mezt, ha Leeds-meccsre ment.

Sveen 2001-ben kezdett dolgozni a norvég TV2-nél. Azóta a Leeds sorsa tragikusnak mondható, a Bajnokok Ligája elődöntőjétől a harmadosztályig süllyedtek, jelenleg a másodosztályban (Championship) menekülnek a kiesés elől. Az elnöki székben egy kiszámíthatatlan olasz ül, 2014 júniusa óta négy menedzser fordult meg a kispadon.

Ebből lett elege a norvég riporternek, aki szerint televíziós munkája és a Leeds összeomlása párhuzamba hozható, ezért úgy döntött, hogy felmond, hátha ezzel „megsegíti” a kedvenceket.

Az elköszönő riport itt, angol felirattal megtekinthető.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik