SZ. M. 2021.09.03 23:31 Frissítve: 2021.09.04 23:18

A Fradi elleni győzelemmel avatták fel a topolyai stadiont; Zaklatott nyitány a Holland Nagydíjon

A Nemzeti Sport szombati számából ajánljuk.

 

Abszurd rasszista vádak Angliából. Nem futballcsapatuk győzelmével, hanem a „rasszista” magyar szurkolókkal foglalkoznak az angolok, miközben Gareth Southgate szövetségi kapitány nem tapasztalt diszkriminatív megnyilvánulásokat, és ellenzi is a kollektív bűnösség elvének alkalmazását. Bodnár Zalán háttéranyaga.

Marco Rossi: „Ekkora különbséggel egyszerűen nem kaphatunk ki”. Válogatottunk szövetségi kapitánya rendkívül csalódottan értékelt az angolok elleni vereség után, de hozzátette, ugyanazt a kezdőcsapatot küldené csatába, ha most kezdődne a mérkőzés. Borbola Bence összefoglalója.

Gareth Southgate: „Több gólt is szerezhettünk volna”. Az angolok szövetségi kapitánya tudta, ha türelmesen sokat járatják a labdát, előbb-utóbb elfáradnak a magyar játékosok, s mivel csapata kiválóan teljesített, megnyerte a mérkőzést. Borsos László írása.

A Ferencváros elleni barátságos mérkőzés keretében avatták fel a topolyai arénát, a Topolya 2–1-re nyert a magyar bajnok ellen. Pietsch Tibor helyszíni riportja.

Arany, ezüst a paralimpián. Két szép magyar siker született Tokióban, kajak-kenuban Kiss Péter Pál aranyat, az úszó Pap Bianka ezüstöt szerzett a paralimpián, küldöttségünk már tizenöt éremnél jár. Tokióból Vincze Szabolcs jelentkezett.

Zaklatott nyitány piros zászlókkal és némi meglepetéssel. Nem várt eredménnyel zárult a Formula–1 Holland Nagydíjának első napja, hiszen a Ferrari párosa végzett az élen Zandvoortban, de Max Verstappent piros zászló, Lewis Hamiltont pedig technikai hiba hátráltatta. Zsoldos Barna tudósítása.

2021.10.16 11:31:08

Minden más foci BOROS MIKLÓS (összefoglaló), PÓR KÁROLY (percről percre)

Új edző, új stadion, de 2–1-es vereség a Voluntari ellen – képgaléria a Sepsi OSK Arénáról!

2021.10.15 13:00:36

Minden más foci MALONYAI PÉTER

A szünetben, 0–3-nál kiderült Mezeynek, hogy „tovább itt már nem lehetett szó taktikáról...”

2021.10.14 10:48:33

Minden más foci CSILLAG PÉTER

1953-ban és 2019-ben is ott volt a nemzeti stadionunk avatásán ● Orbán Viktor is felköszöntötte.

2021.10.08 15:14:41

Minden más foci SZABÓ GÁBOR

A súlyosan beteg kisfiáért aggódó első francia aranylabdás időn és téren kívül érezte magát játék közben.