Nagyot lehet nőni

SOMOGYI ZSOLTSOMOGYI ZSOLT
Vágólapra másolva!
2009.08.06. 23:33
Címkék

Lassan elvégzi az általános iskolát az is, aki akkor született, amikor Brüsszelben Zoran Kuntics, a visszavágón Goran Kopunovics gólt szerzett az Anderlecht ellen, ami azt jelentette: a Ferencváros ott lehet a Bajnokok Ligája főtábláján (ilyenkor illik hozzátenni: akkor még négy csoport alkotta a BL-t, vagyis a Fradi a legjobb tizenhat között volt). Akkor született a Fradi-diadal a Grasshoppers otthonában, s lett döntetlen a Real Madrid ellen…

Azóta sokat változott a kiírás, az utolsó akadály rendre valamelyik topbajnokság élcsapata volt (így járt nálunk kétszer is a Manchester United), és mert egyre gyengült a magyar futball), esély sem volt a csoportkörig eljutni.

Megrázó volt, de cseppet sem meglepő, hogy a török Fenerbahce tavaly hétgólos különbséggel lépett át a magyar bajnokon, és kezdtünk beletörődni, hogy a macedón Rabotnicski is sok nekünk.

Ám most itt a remény!

Itt a hatalmas esély!

Abba ne menjünk bele, hogy leginkább azért van itt, mert az új UEFA-elnök, Michel Platini átdolgoztatta az elődje által kitalált versengés kiírását, így a kiscsapatoknak valamivel több esélyük van eljutni a Kánaánt jelentő csoportkörig.

Mert – bocsánat minden lokistától – azok vagyunk: kicsik, nagyon kicsik.

Sőt nem csupán mi, hanem a környező országokban szinte mindenki. Jól tudjuk, a Bajnokok Ligáját arra találták ki, hogy amikor élesedik a harc (tavasszal, az egyenes kieséses peridódusban), akkor négy angol, két spanyol, két-három olasz, egy-egy francia és német csapat, néha egy-egy portugál, görög vagy török játsszon egymással – az összeurópai piac a magyar, szlovén vagy azeri csapatra nem kíváncsi.

De mi most ne törődjünk ezzel: pénteken olyan csapatot kap a DVSC-TEVA, amely ellen nem egyértelműen esélytelen, és ez már önmagában nagy szó az előző évekhez képest. A továbblépéshez kemény munka, fegyelmezett játék és rengeteg szerencse kell, de van esély, s meg is kell ragadni.

S tudják miért?

Azért, hogy ne legyen már nyugdíjas az a kissrác, aki most Loki-sálat lobogtat, mire legközelebb magyar csapat szerepel a BL-főtáblán.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik