F. Z.online 2006.10.27 01:19 Frissítve: 2023.02.19 21:52

Szabics Imre kezdő lehet

Szokás szerint a péntek esti találkozóval rajtol a Bundesliga hét végi fordulója, mégpedig a kilencedik. A játéknap rajtja papíron sima vendégsikerrel kecsegtet, hiszen a 15. helyen álló Mainz fogadja az éllovas Werder Brement.

Azonban nem ennyire egyértelmű a helyzet, még akkor sem, ha a valós tudás és a jelenlegi forma alapján a Weser-parti együttesnek kötelező lenne mindhárom bajnoki pontot begyűjtenie. Thomas Schaaf vezetőedző csapata nyolc mecscséből hatot megnyert, a legutóbbi három találkozóját is győztesen, 12–1-es gólkülönbséggel zárta, vagyis bombaformát mutat. A hazai oldalon ellenben hetek óta nem volt minek örülnie Jürgen Klopp gárdájának, a mainziak ugyanis az első forduló óta – amikor még augusztus 12-én a Bochumot verte meg a pénteki házigazda – képtelenek győzni.

Ezzel együtt sem mehet biztosra a brémai alakulat, és ezt Szabics Imre, a Mainz magyar válogatott támadója is megerősítette. A 25 éves csatár az Arminia Bielefeldtől elszenvedett 1–0-s vereség alkalmával a kezdőcsapatban játszott 84 percet, és természetesen a listavezető ellen is szeretne futballozni.
„A Bremen szerintem jelenleg a legjobb német csapat, támadófutballt játszik, és láthatólag lendületben van. Nem tudom, hogy helyet kapok-e a kezdőben, de mivel legutóbb elégedett volt velem az edző, feltehetőleg ismét az első perctől játszom majd” – mondta Szabics Imre.

A Mainz támadója ebben a szezonban mindössze két bajnokin kapott lehetőséget, gólt még nem szerzett.
„Fűt a bizonyítási vágy engem is és a csapatot is. Régen nyertünk már, remek lenne, ha éppen az éllovast tudnánk legyőzni. Nem adjuk majd olcsón a bőrünket” – fogadkozott a magyar csatár. A német szaklapok szerint Szabics Imre a brazil Eduval alkotja majd a hazai csapat támadószekcióját.

Szavazás

Melyik csapat nyeri a német bajnokságot?

Írja be az itt látható számot!