Misur Tamásonline 2006.10.26 00:11 Frissítve: 2023.01.28 09:19

Inter, Palermo: kéz a kézben előre

Az Internek negyedórára sem volt szüksége ahhoz, hogy megnyugtassa szurkolóit, hiszen a 13. percben már 2–0-ra vezettek. Aztán megsérült Álvaro Recoba, majd a második félidő közepén Cristiano Lucarelli szépített, és a milánói drukkerek ereiben máris megfagyott a vér – de ezúttal nem volt mitől tartaniuk: a Zlatan Ibrahimovic, Julio Cruz kettős hamarosan elsimította a hullámokat.

Nehezebben nyert a Palermo, amely ellen a Messina gyorsan vezetést szerzett: Christian Riganó hatodik találatát érte el az idényben, ezzel ő vezeti a góllövőlistát. A rózsaszín-feketék ezúttal nem hagyták el magukat úgy, mint tíz napja az Atalanta ellen, még a szünet előtt fordítottak, majd a második félidőben is remekül játszva őrizték meg az eredményt.

Csaknem kikapott viszont a Roma: a még nyeretlen Ascoli a 91. percben még 2–1-re vezetett a fővárosban (az egyik vendéggólt Marco Delvecchio, az egykori római bálvány szerezte, aki ennek megfelelően nem ünnepelt a találata után), ám a hajrában a francia Philippe Mexés kiegyenlített. (Francesco Totti tizenegyest hibázott, pontosabban Gianluca Pagliuca bravúrral védett.)

Két nagyról kell még beszámolnunk, mindketten idegenben nyertek 1–0-ra: a Milan a balhátvédet játszó cseh Marek Jankulovski góljával Veronában a Chievo ellen, míg a Fiorentina a dán Martin Jörgensen góljával győzött Torinóban.

Szavazás

Melyik csapat nyeri a bajnokságot?

Írja be az itt látható számot!