Fortuna félmosolya és fintora

B. A., S. J.B. A., S. J.
Vágólapra másolva!
2006.10.25. 00:38
Címkék
A női európai kupák (a BL kivételével) következő fordulójának sorsolásán a magyar együttesek nehéz és könnyebbnek tűnő ellenfeleket egyaránt kaptak a KEK-ben és az EHF-kupában.
A Cornexi egyik legjobbjára, Tápai Szabinára kemény KEK-csata vár
A Cornexi egyik legjobbjára, Tápai Szabinára kemény KEK-csata vár
Mirkó István
A Cornexi egyik legjobbjára, Tápai Szabinára kemény KEK-csata vár
A Cornexi egyik legjobbjára, Tápai Szabinára kemény KEK-csata vár
A Cornexi egyik legjobbjára, Tápai Szabinára kemény KEK-csata vár
Mirkó István
A Cornexi egyik legjobbjára, Tápai Szabinára kemény KEK-csata vár

Szabó Edina, a a KEK-ben szereplő Cornexi edzője reálisan értékelte a sorsolást: „A Valcea roppant erős csapat, legjobbjai tapasztalt válogatottak – mondta. – A kupafordulót azonban csak januárban rendezik meg, addig a bajnokságban kell megállnunk a helyünket.” A KEK következő, 3. fordulójában, január 6. és 14. között nyolc párharc lesz, továbbjutói a 4. körben (február 17. és 25. között) találkoznak. Az ebből továbbjutó négy együttes és a BL-csoportokban harmadik helyen végző négy-négy csapat alkotja majd a negyeddöntő (március 17. és 25. között) mezőnyét.

Az EHF-kupában januárban a 16-ba jutás lesz a tét. A magyar csapatok számára jól ismert ellenfelet kapott a DVSC, hiszen a zilahi együttes az elmúlt években játszott a Fradi, a Győr és a Loki ellen is, eddig valamennyi párharcból a mieink kerültek ki győztesen. Ráadásul a nyáron a legendás mester, Gheorghe Tadici és több kulcsember elhagyta az erdélyi csapatot, amely jelenleg három győzelemmel és hat vereséggel 11. helyen áll a 14 csapatos román bajnokságban. Érdemes figyelni a HC Zalau kiemelkedően legjobb kézilabdázójára, Daniela Crapra. A 22 éves átlövő 84 találattal vezeti a román góllövőlistát (csapata eddigi góljainak 39.4 százalékát szerezte), a Temesvár elleni mecscsen 17-szer volt eredményes.

Bíró Imre, a Debrecen trénere szerint több szempontból is kedvező, hogy a Zilah lesz együttese ellenfele: „Nem szomorkodunk a sorsolás miatt, hiszen Zilah elérhető távolságban van, ráadásul verhetőnek is tűnik az átalakított, megfiatalított együttes. Persze alaposan felkészülünk a párharcra, minél hamarabb próbálunk videofelvételt szerezni ellenfelünkről, hiszen a jó esély csak akkor ér valamit, ha élni tudunk vele.”

BL-sorsolás

A női Bajnokok Ligája 16-os főtáblájának, vagyis csoportjainak sorsolását vasárnap rendezik Viborgban a négycsapatos Szuperkupán, amelyen az EHF-kupa-győztes FTC is szerepel. A sorsolásban érdekelt lesz a bajnok Győri Audi ETO KC, valamint a vasárnap a román Rulmentul Brasovot búcsúztató, ezüstérmes Budapest Bank-FTC is.
Kovács Péter, a Dunaferr edzője nem örült a sorsolásnak: „A Rosztov az egyik legnehezebb ellenfél, ráadásul januárban az orosz téllel is meg kell birkóznunk. Ellenfelünkről Sirina Irina segítségével szerzünk információt, ő ugyanis rosztovi.”

Zsiga Gyula, a Kiskunhalas edzője: „A szlovén csapat a Koprivnicától kapott ki a Bajnokok Ligája-selejtezőben, mindkét találkozót Kaproncán rendezték meg. A ljubljanai Siti Eszter, Kindl Gabriella és Pálinger Katalin segítségével szeretnénk friss információkat szerezni vetélytársunkról.”

NŐI EURÓPAI KUPASORSOLÁS
KEK, 3. forduló, a 16 között (érdekesebb párosítások): Cornexi-Alcoa-HSB Holding–Oltchim Valcea (román), Gudme (dán)–Duslo Sala (szlovák), Virovitica (horvát)–Szpartak Kijev (ukrán)
EHF-kupa, a 16 közé jutásért (édekesebb párosítások): Rosztov Don (orosz)–Dunaferr, Zalau (román)–Debrecen, Kiskunhalas–Celeia Zalec (szlovén), FCK (dán)–R. Brasov (román), HC Frankfurt (német)–Ikast (dán), Svehof (svéd)–Motor Zaporizzsja (ukrán) A párharcokat január 6. és 14. között rendezik.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik