SIMON JÓZSEF
2006.10.25 00:38 Frissítve: 2023.01.28 09:19
online

Csaknem teljes a keret

A magyar férfiválogatott Miskolctapolcán megkezdte a felkészülést a januári németországi világbajnokságra. A keret csaknem teljes, csupán Fazekas Nándor és Díaz Ivo hiányzik.

A veszprémi Gál Gyulától van mit ellesniük a fiatal kerettagoknak
A veszprémi Gál Gyulától van mit ellesniük a fiatal kerettagoknak

Az ünnepet már Miskolctapolcán töltötte a magyar férfikeret, amely a festői üdülőhelyen megkezdte a felkészülést a januári németországi világbajnokságra. Skaliczki László szövetségi kapitány keretébe megérkeztek az idegenlégiósok a spanyol és a német bajnokságból: Nagy László a Barcelonából, Laluska Balázs a Leónból, Katzirz Dávid a Wilhelmshavenből és Mocsai Tamás a Lemgóból tért haza. A külföldön kézilabdázók közül családi okok miatt hiányzik Fazekas Nándor, a német Gummersbach kapusa, valamint Díaz Ivo, a spanyol Eibar irányítója.

A szövetség új elképzeléseinek megfelelően a női és a férfiválogatott mellett egyaránt működik az úgynevezett B-keret, amelyben azok a játékosok edződhetnek és szerezhetnek tapasztalatokat, akik éppen kiöregedtek a juniorok közül, vagy már felnőttkorúak ugyan, de eddig nem, vagy csak keveset szerepeltek címeres mezben. A módszer a nőknél jól bevált, ezért a világbajnoki felkészülés során Skaliczki László is szeretné alkalmazni.

A mester szerint remekül segítheti a keret munkáját a B-csapat, amelynek tagjait ő választja ki, a játékosok szakmai programját is ő állítja össze. A végrehajtás Juhász István edző feladata. A B-csapatban szereplők nemzetközi tapasztalatokat szerezhetnek, ha az együttes szerepel majd a teszttornákon. Tavaly a Karácsony-kupán már volt is hasonló próbálkozás, akkor az aktuális juniorválogatott tagjaival egészült ki a B-keret.

„Összesen huszonnyolc játékost foglalkoztatunk Juhász István kolllégámmal ezen a héten – mondta Skaliczki László. – Tizennyolc tagú az A-keret, a többiek pedig azért harcolnak, hogy a tagjai lehessenek. Szerdán Mezőkövesden este hatkor a bő keretből kialakított két magyar csapat egymás ellen játszik felkészülési mérkőzést, ami egyben gyakorlás lesz az Izlanddal pénteken és szombaton vívandó ózdi és miskolci találkozókra.”

A B-csapat csütörtökön is pályára lép: Miskolcon a Debrecen NB I-es gárdájával csap össze. Erre a találkozóra az A-keretből a szegedi Sutka Norbertet és a veszprémi Liszkai Szilvesztert adja kölcsön Skaliczki László.

A KERET
Kapusok:
Tatai Péter (Veszprém), Nagy Levente (Nyíregyháza), Liszkai Szilveszter (Veszprém).
Mezőnyjátékosok: Ilyés Ferenc (Szeged), Császár Gábor (Dunaferr), Mocsai Tamás (Lemgo), Gál Gyula (Veszprém), Iváncsik Gergő (Veszprém), Iváncsik Tamás (Dunaferr), Tombor Csaba (Veszprém), Katzirz Dávid (Wilhelmshaven), Laluska Balázs (León), Nagy Kornél (Dunaferr), Nagy László (Barcelona), Herbert Gábor (Szeged), Sutka Norbert (Szeged), Vadkerti Attila (Szeged), Zubai Szabolcs (Dunaferr)