SZŰCS ANDRÁS
2006.10.22 01:26 Frissítve: 2023.02.16 22:36
online

Ismét a régi lemez forog

Ismerős kép tárul elénk: a Chelsea áll a tabella tetején – de lehet, hogy csak délutánig, hiszen a Manchester United a Liverpool elleni rangadó megnyerésével visszatérhet az élre.

Andrij Sevcsenko a Portsmouth ellen második bajnoki gólját lôtte
Andrij Sevcsenko a Portsmouth ellen második bajnoki gólját lôtte

Nagy hírt hozott a szombat, Andrij Sevcsenko gólt lőtt a Chelsea színeiben! Persze ehhez kellett az is, hogy a labda Sol Campbell sípcsontján felpattanjon kissé, mert a lövés pontosan ennyivel suhant el az amúgy pompásan védő David James kesztyűi felett. Szempillantással később már kettő volt a különbség a londoniak és a Portsmouth között: ezúttal Michael Ballack íratta fel magát a nagytáblára – aztán túlzott örömködéséért ugyanúgy sárgát kapott, mint előtte ukrán társa.

Mindazonáltal teljesen jogosan jutott ekkora előnyhöz a bajnok, mert igazi „lőgyakorlatot” tartott. Arjen Robben egymaga mesterhármast érhetett volna el, és Sevcsenko is célratörőbbnek mutatkozott az eddigieknél: James előbb a bal felső sarok elől halászta le egy löketét, majd hálát adhatott az égnek, hogy 2004 aranylabdása lesről indulva gyalogolt a kapuig, mert így ezt a találatot a játékvezető nem hagyhatta jóvá. Sőt korábban John Terry hálóba tartó fejesét sem, mert a kapus Didier Drogba lökdösése miatt képtelen volt hárítani. Később az elefántcsontpartit is megfosztották egy góljától – nem sokszor fordul elő, hogy egy csapattal háromszor is megessen ilyesmi egy meccsen… Most mégis ez volt a helyzet, aztán a Portsmouth legaktívabb embere, Benjani Mwaruwari tompított a pofonon, de a lényegen ez mit sem változtatott: megint a Chelsea hátát nézi a liga.

Ikszelt a Watford, méghozzá közvetlen riválisa, a Charlton pályáján – Priskin Tamás ott ült a még nyeretlen vendéggárda kispadján.

PREMIER LEAGUE, 9. FORDULÓ:
Aston Villa–Fulham 1–1, G: Barry (25. – 11-esből), ill. Volz (45.)
Charlton–Watford 0–0
Chelsea–Portsmouth 2–1, G: Sevcsenko (55.), Ballack (57.), ill. Mwaruwari (69.)
Everton–Sheffield United 2–0, G: Arteta (13.), J. Beattie (33. – 11-esből)
Wigan–Manchester City 4–0, G: Heskey (2.), Dunne (4. – öngól), H. Camara (65.), Valencia (67.)

Szavazás

Ön szerint ki lesz az angol bajnok 2007-ben?

Írja be az itt látható számot!