SZ. A.online 2006.10.21 02:20 Frissítve: 2023.02.12 05:28

Petr Cech már sétálhat!

A Chelsea-nél kapust keresnek: amíg Petr Cech meg nem gyógyul, Henrique Hilário véd, és csábítják Gianluigi Buffont.

A Chelsea kapuja elôl egyelôre Henrique Hilário rúgja és dobja a társak felé a labdát
A Chelsea kapuja elôl egyelôre Henrique Hilário rúgja és dobja a társak felé a labdát

Statisztikai alapon a forduló rangadója nem vasárnap, hanem már szombaton esedékes, elvégre két dobogós kerül szembe a Stamford Bridge-n. Az nem meglepetés, hogy a Chelsea most is a menők között van, az már inkább, hogy a tavasszal csak nagy erőfeszítés árán megkapaszkodó Portsmouth is e körben tanyázik. A címvédőnél természetesen még mindig a kapuskérdés a fő téma, elvégre a keret három kapusa közül kettőt kiütöttek a Reading elleni csatában, így csak Henrique Hilário vethető be; jó hír, hogy Petr Cech is segítség nélkül sétálgat már. Egy szó, mint száz, kellene még valaki a biztonság kedvéért, márpedig jobbat, mint Gianluigi Buffon, nehezen találni. Más kérdés, hogy az olasz világbajnok ügynökei is csak megpendítették, hogy esetleg lehetne szó a transzferről...

„Tudjuk, hogy Roman Abramovics mire képes. Meg kell azonban győznie a játékost, hogy számára az átigazolás lenne a legjobb, és ez nem csak pénzügyi kérdés... De nem hiszem, hogy Gianluigi Buffon el akarná hagyni Olaszországot, akármi megtörténhet” – mondta Paolo Fabbri, a kapus egyik ügynöke.
Visszatérve a szombati mérkőzéshez: a Portsmouth csatára, Andy Cole kritikus véleményt fogalmazott meg a bajnokkal kapcsolatban, szerinte a Chelsea sosem ér el a Manchester United szintjére.

PREMIER LEAGUE, 9. FORDULÓ:

Szombat, 13.45: Wigan–Manchester City(Tv: Sport1), 16.00: Charlton–Watford, Chelsea– Portsmouth (Tv: Sport1), Everton–Sheffield United, 18.15: Aston Villa–Fulham (Tv: Sport1)
Vasárnap, 14.00: Manchester United–Liverpool (Tv: Sport2), 16.00: Blackburn–Bolton, Middlesbrough–Newcastle, Tottenham–West Ham, 17.00: Reading–Arsenal
„Az a csapat, amellyel tripláztunk, sohasem elégedett volna meg egy nullás győzelemmel. Tízből kilencszer fogadhattunk volna, hogy többet lövünk, mint az ellenfél. Nem azt mondom, hogy rossz, amit José Mourinho csinál, de azt sem, hogy jó” – mondta Andy Cole, aki tagja volt az 1999-ben taroló MU-nak.
A jelenlegi Manchester United esetében kiváltképp igaz, hogy a történelem ismétli önmagát, hiszen a United nagyjából ott tart most, ahol egy hónappal ezelőtt. Akkor is príma passzban voltak a „vörös ördögök”, egy sor megnyert bajnoki és kupameccs után, mire jött az Arsenal és a szezon első veresége. A United azonban első a Premiershipben, és egy esetleges győzelemmel romba döntheti aktuális ellenfelének bajnoki reményeit: ez a csapat a Liverpool, amely nyolc forduló alatt éppen nyolcpontnyi mínuszt halmozott fel az éllovassal szemben.

Ami biztos: az Old Trafford közönsége biztosan ünnepelhet vasárnap, ugyanis a kedden a Köbenhavnnak nagy gólt lövő Paul Scholes ötszázadszor játszik MU-mezben...

Szavazás

Ön szerint ki lesz az angol bajnok 2007-ben?

Írja be az itt látható számot!