VOLESZÁK GÁBOR
2006.10.20 01:11 Frissítve: 2023.03.09 13:54
online

Van, aki nem száll el magától

David Villa jó barátságban volt a labdával a Sahtar elleni meccsen
David Villa jó barátságban volt a labdával a Sahtar elleni meccsen
Három mérkőzésből kilenc pont, csoportelsőség és szinte biztos továbbjutás – ennek örülhetnek a Valencia szurkolói, na meg annak, hogy David Villa két találatával legyőzték a spanyolok az ukrán Sahtar Doneck együttesét. A 24 éves támadó igazán elemében volt szerda este, rohamozott jobbról, balról és középről, veszélyes volt fejjel, illetve lábbal is, góljaival pedig feltette a koronát remek teljesítményére, nem hiába választották őt a mérkőzés emberének.

„Ezúttal helyrehoztuk azt a sok hibát, amelyet a hét végén, a Celta Vigo elleni vesztes bajnokinkon követtünk el – mondta a csatár, majd szerényen értékelte saját teljesítményét. – Örülök a góljaimnak, de egészen addig, amíg jól játszunk és eredményesek vagyunk, egyáltalán nem számít, hogy ki szerzi a találatokat.”
Ami a gárda BL-menetelését illeti, szintén visszafogottan nyilatkozott Villa, aki immáron idénybeli nyolcadik gólját szerezte klubjában. Úgy tűnik, Valenciában még véletlenül sem akarnak semmit elkiabálni.

„Három meccsből három győzelem remek eredmény, de semmi nem dőlt el, így folytatni szeretnénk jó szereplésünket – szögezte le a csatár. – Hosszú még az út a csoportgyőzelemig, addig kell hoznunk a mérkőzéseket, amíg matematikailag is miénk nem lesz az elsőség. Csak azután dőlhetünk hátra, és gondolkodhatunk el a hogyan továbbról.”

A spanyolok legfőbb ellenfele az első helyért folyó küzdelemben az olasz AS Roma, mert úgy tűnik, a másik két együttes már csak a harmadik, UEFA-kupás helyre pályázhat.

„Két riválisunk, a Sahtar és az Olympiakosz is leszakadt. Az élen szeretnénk végezni, hogy a következő körben elkerüljük a legerősebb csapatokat – mondta a Valencia csapatkapitánya, David Albelda. Egyetértett vele edzője, Quique Sánches Flores, aki néhány szót azért a szerdai mérkőzésről is ejtett.

„Tudtuk, hogy az első gól megszerzése lesz a legnehezebb – ismerte el a szakember. – Miután sikerült betalálnunk, mi irányítottuk a játékot, és bár látszott, hogy ellenfelünk minden tőle telhetőt megtesz, végül mi voltunk a jobbak.”

A korábban továbbjutásban reménykedő Sahtar edzőjének, Mircea Lucescunak nem maradt más, mint a gratuláció: „Játékosaimon látszott a megilletődöttség, az első bekapott gólunk ennek tudható be. Remélem, tanítványaim a következő mérkőzéseinken már félelem nélkül lépnek pályára.”

Lapszemle

MARCA (spanyol): „David Villa a legjobb tizenhat közé küldte a Valenciát”
A spanyol csapat könnyedén intézte el ukrán ellenfelét, és a válogatott David Villa duplája új távlatot nyitott: a gárda gyakorlatilag továbbjutott csoportjából.

SPORT (spanyol): „Fél óráig bírta a nyomást a Sahtar”
A napilap szerint az ukránok ellenállása csak az első gólig tartott, annak ellenére, hogy a Sahtar csapatát előzetesen képesnek tartották a pontszerzésre is.