Nemzetisport.hu online 2006.10.19 00:21 Frissítve: 2023.02.13 11:22

Steven Gerrard nem is kell

Bordeaux (francia) - Liverpool (angol) 0–1 (0–0)
Bordeaux, 33 000 néző
V: Henning Övrebö (norvég)

BORDEAUX: Ramé – Jurietti, Henrique, Dzsemmali, Wendel – A. Alonso (Faubert, 63.), Mavuba, Menegazzo – Laslandes (Samah, 63.), Micoud, Darcheville (Perea, 71.)
LIVERPOOL: Reina – Finnan, Hyypiä, Carragher, Riise – Luis García, Xabi Alonso, Zenden, M. González (Sissoko, 68.) – Crouch (Kuyt, 65.), Bellamy (Warnock, 87.)
G: Crouch (58.)

Szavazás

Melyik csapat nyeri a Bajnokok Ligáját?

Írja be az itt látható számot!
Sokan kritizálták a Liverpool együttesét amiatt, hogy túlságosan „egy emberes” a csapat, vagyis játékában az indokoltnál nagyobb szerep jut Steven Gerrardnak. Az angol gárda szerdai, Bordeaux elleni találkozója kitűnő alkalmat szolgáltatott arra, hogy játékosai bebizonyítsák, a sérüléssel bajlódó középpályás nélkül is képesek helytállni.

A feladatot sikerült teljesíteni: ha nem is sziporkázó játékkal, de a hórihorgas Peter Crouch góljával győzött a Liverpool. Az angolok vezetik a csoportot, bár a holland PSV továbbra is a vörösök nyakában liheg…

Galatasaray (török) - PSV (holland) 1–2 (1–0)
Isztambul, 45 000 néző
V: Baszkakov (orosz)

GALATASARAY: Mondragón – Sabri, Song, Tomas, Orhan – Aydin (Cihan, 67.), Ayhan, Inamoto, Arda – Ümit Karan (Hakan Sükür, 70.), Ilics (Necati, 70.)
PSV: Gomes – Kromkamp, Alex, Salcido, Reiziger – Culina (Aisatti, 92.), Méndez (Väyrynen, 62.), Simons, Cocu – A. Koné, Farfán
G: Ilics (19.), ill. Kromkamp (59.), A. Koné (72.)

Eric Gerets, a PSV korábbi játékosa és a holland csapatot manapság irányító Ronald Koeman valamikori csapattársa szerdán a Galatasaray edzőjeként fogadta volt klubját. Eric Gerets azt ígérte, meccs közben nem lesz barátság, és ezt ő maga és futballistái is betartották: az első perctől fogva bátran játszottak, megszerezték a vezetést, a belelendülő PSV azonban előbb egyenlíteni, majd fordítani tudott.