VOLESZÁK GÁBOR
2006.10.14 02:06 Frissítve: 2023.02.15 22:29
online

Dárdai Pálék sikert remélnek

Rangadó következik a Bundesliga 7. fordulójában, s a Bayern–Hertha összecsapáson a müncheniek legfőbb célja, hogy maguk mögé utasítsák a fordulót a tabella éléről váró fővárosiakat. Dárdai Pálék ellenben azért harcolnak, hogy megtartsák előkelő helyezésüket, és huszonkilenc év elteltével újból győzzenek a bajorok otthonában.

Dárdai Pál a hétközi, rossz emlék? válogatott mértkôzés után újból klubcsapata, a Hertha sikereiért harcolhat ? ezúttal a Bayern ellen
Dárdai Pál a hétközi, rossz emlék? válogatott mértkôzés után újból klubcsapata, a Hertha sikereiért harcolhat ? ezúttal a Bayern ellen
Le sem tagadhatják a müncheniek, hogy szívesen látják vendégül a Hertha együttesét. Ennek persze nyomós oka van, hiszen a berlini csapat 1977 óta (vagyis immáron 29 éve) képtelen nyerni a Bayern München otthonában. Sőt az 1997-es élvonalba való újbóli feljutást követően is csak két döntetlenre futotta erejéből, a statisztika tehát nem a Hertha sikerét vetíti előre.

„Nem foglalkozunk a múlttal – mondta Dárdai Pál, a Hertha légiósa, majd leszögezte: – Veretlenek vagyunk a bajnokságban. Mikor, ha nem most van esélyünk kedvező eredményre?”

Kérdés persze, hogy az eddig jól szereplő csapat lendületét mennyire törte meg a válogatott mérkőzések miatti bajnoki szünet.

„Az együttes csütörtökön tudott újból együtt edzeni, így nem beszélhetünk komoly felkészülésről – magyarázta a magyar középpályás, majd elárulta: – Jómagam például kialvatlanul érkeztem vissza, a máltai mérkőzés után le sem tudtam hunyni a szemem…”

Úgy tűnik, a csúfos válogatottbeli eredményt nehezen dolgozza fel a játékos, ám a Bayern elleni rangadóval kapcsolatban már derűlátóbb: „Egyszerűen nem kaphatunk ki. Most látatlanban kiegyeznék a döntetlennel, de persze győzni megyünk Münchenbe.”

Csökkentheti a berliniek önbizalmát, hogy továbbra sem tudnak a legjobb öszszeállításukban pályára lépni: a brazil Gilberto és a török Yildiray Bastürk még mindig sérült, nélkülük pedig elég nehéz lesz Dárdaiéknak huszonkilenc év után új fejezetet nyitniuk a Hertha történelemkönyvében…

Szavazás

Melyik csapat nyeri a német bajnokságot?

Írja be az itt látható számot!