SZ. A.online 2006.06.04 02:37 Frissítve: 2023.01.25 13:35

Kaká mint ajándék

Kakáért küzd a Real Madrid
Kakáért küzd a Real Madrid

Madridban már hagyománya van annak, hogy a jelöltek a világ legjobbjait ígérik be a pártolóknak arra az esetre, ha őt szavazzák meg elnöknek. Anno Florentino Pérez is így tett: azt mondta, elhozza Barcelonából Luís Figót, s miután megválasztották, el is hozta – világrekordot jelentő öszszegért. Jelen esetben Ramón Calderón mondta a legnagyobbat: ő Kakát vinné a Bernabéuba, ha nyerne július 2-án.

Ennek megfelelően Calderón meg is jelent a brazil válogatott svájci edzőtáborában, hogy „jobban megismerje” kiválasztottját. Kaká viszont csak a szokásos tiszteletköröket futotta: „Olvastam az újságokban, hogy a Real szeretne megszerezni. Örülök az érdeklődésnek, de jelenleg csakis a világbajnokság érdekel.” Nem az irányító volt az egyetlen, akit nem villanyozott fel különösebben a hír, sőt a Milan alelnöke, Adriano Galliani igencsak morcosan reagált. „Ha bárki megkörnyékezi a velünk érvényes szerződésben álló játékosunkat, akkor azt mi jelenteni fogjuk, mert ez szabálytalan eljárás. Figyelmeztettük a Realt: akármelyik igazgató vagy igazgatójelölt ólálkodik is játékosaink körül, már mehet is a FIFA-hoz és válaszolhat a kérdéseikre. Innen senki nem megy sehova, amíg él a szerződése” – dörögte. Calderón egyébként azután kapott vérszemet, hogy Andrij Sevcsenko eligazolt a San Siróból, mert állítólag ez lelombozta Kakát, aki így hajlandó lenne a spanyol elnökjelölt „ajándéka” lenni.

Persze Madridból távozni is lehet, erre készül lelkiekben a dán Thomas Gravesen, akinek sosem volt biztos helye a csapatban, s még e szerény pozíciót is gyengítik azok a hírek, miszerint Marcos Senna és Mahamadou Diarra után szintén érdeklődik a Real.