A vb-öv a tét Conway ellen

Ch. Gáll AndrásCh. Gáll András
Vágólapra másolva!
2006.06.02. 01:13
Címkék
Kovács Attilát a jó Isten is profi bokszolónak teremtette. Ha a 31 éves győri fiú odacsap, ott többé nem nő fű. Szombaton Szolnokon is bemutathatja kivételes ütőerejét a Félix Promotion nagyváltósúlyú klasszisa, amikor a brit Steve Conway ellen az IBO világbajnoki öve a tét.
A ,,Vipera” utolsó hét profi meccse nem ment végig, rendre idő előtt ,,marta halálra” áldozatait. S bár Steve Conway a Nemzetközi Bokszszervezet világbajnoka, a www.boxrec.com hivatalosan elfogadott számítógépes világranglistáján Kovács Attila (13.) 44 hellyel megelőzi a 28 éves hartlepoolit (57.). Így az amatőrök között barátjával és vetélytársával, Kótai Mihálylyal több nagy csatát vívó Kovács számít esélyesebbnek a Tiszaligeti Sportcsarnokban. Abban az arénában, amely igen kedves a Félix Promotion-istállónak is, hiszen 2003. október 25-én itt verte meg Nagy ,,Csonttörő” János Júlio Pablo Chacónt.– Tíz hétig készültem a szombati világbajnoki címmérkőzésemre, s ebbe beletartozott az április huszonkettedikei Marcin Piatkowski elleni mérkőzésem is – mondta Kovács Attila.– Mivel pezsdítették fel a tízhetes felkészülés monotóniáját?
– Másfél hétig sikerült Hamburgban edzenem, az Universum Box Promotion jóvoltából. Sergiy Dzinzirukkal, a németek ukrán klasszisával, a WBO nagyváltósúlyú világbajnokával kesztyűztem. Rengeteget jelentett ez a lehetőség.

– Komolyan odasóztak egymásnak?
– Félkomolyan. Edzőmeccseket vívtunk, de azért oda-odavágtunk egymásnak.

– Mire készül az angol ellen?
– Minden ellenfélnek vannak veszélyes mozdulatai, veszélyes ütései. Conwaynél azt vettem észre, ha engedik bokszolni, hagyják, hogy kontrázzon, akkor veszélyes lehet. Ám, ha nem engedik kibontakozni, akkor kevésbé. Revánsot akarok venni Kótaiért. Misi jó barátom, s Conway kétszer is legyőzte őt. Itt az idő, hogy visszavágjak neki. ---- K ---- E
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik