H. T.online 2006.05.06 02:07 Frissítve: 2023.02.04 17:52

Kiesőjelölt a bajnokjelölt ellen

Története 20. német bajnoki címét szerezheti meg a Bayern München szombat délután Kaiserslauternben, ott, ahol egy évvel korábban is – igaz, nem a 33., hanem a 31. fordulóban – révbe ért.

A Betzenberg egyik kedvenc terepe a bajoroknak: az utóbbi hat itteni találkozójuk során még gólt sem kaptak a „vörös ördögöktől”, akik a két csapat legutóbbi 13 bajnoki párharcán egyszer sem tudták begyűjteni a három pontot (tíz Bayern-győzelem, három döntetlen). Ha folytatódna a széria, az a jelenleg 16. helyezett kaiserslauterniek kiesését jelentené (feltéve, hogy a Wolfsburg és a Mainz is a számára „kedvező” eredményt érné el a Stuttgart vendégeként, illetve a Schalkéval szemben) – Felix Magath együttesének pedig csaknem a biztos bajnoki aranyérmet. Meglepetéssel kalkulálva a „vörös ördögök” még nincsenek kint a vízből – azaz még nem maradnak bent az első osztályban –, a müncheniek ugyanakkor vereség esetén is ünnepelhetnének már, ehhez az kell, hogy a második helyezett Hamburg ne nyerjen Dárdai Pál Hertha BSC-jének az otthonában.

Bajnok a Bayern, ha...

  • nyer Kaiserslauternben;
  • döntetlent ér el Kaiserslauternben, és a Hamburg sem győz Berlinben;
  • veszít, és a Hamburg nem nyer Berlinben
A Bayern egy évvel ezelőtt a Német Kupát és a bajnokságot is megnyerte, s mivel a kupát az idén is betette vitrinjébe, karnyújtásnyi közelségbe került az újbóli duplázás – a bravúrt még egyetlen csapat sem hajtotta végre a Bundesligában.

A szerdán eltiltása miatt a lelátóra szoruló Michael Ballack visszatér a müncheniek kezdő tizenegyébe, kiszorítva abból a Stuttgart ellen eredményes Roque Santa Cruzt. Ezúttal Owen Hargreaves hiányzik ötödik sárga lapja miatt, míg Valérien Ismaelt a fegyelmi testület már korábban eltiltotta. A hazaiak továbbra sem számíthatnak második legjobb góllövőjükre, Boubacar Sanogóra (10), akinek eltört a lába. Wolfgang Wolf edző ettől függetlenül bizakodó („Miért ne verhetnénk meg a Bayernt?”), úgy véli, csak az utolsó fordulóban, a wolfsburgi alsóházi „helyosztón” dől el a sorsuk.

Szavazás

Melyik csapat nyeri a Bundesligát?

Írja be az itt látható számot!