K. ZS.online 2005.03.05 23:14 Frissítve: 2023.01.28 13:31

Lyoni panaszok

Mint arról röviden tegnap hírt adtunk, a hétközi kupafiaskót (kiesés a második ligás Clermont-nal szemben) meglepő bajnoki vereséggel tetézte a címvédő Lyon. A listavezető fölényben játszott a kiesés ellen harcoló Caen meglehetősen rossz állapotban lévő pályáján, de Mazure lövésével elbukta a mérkőzést.

A történteknek van némi utózöngéje a lyoni oldalon. "Azt fogják mondani, hogy a Lyon nem tud veszíteni, de erről szó sincs, máris gratulálok a Caennak a sikeréhez - kezdte Jean-Michel Aulas, az OL elnöke. - Ugyanakkor szeretném, ha többet nem történhetne ilyesmi. A pálya katasztrofális állapotban volt, ám a játékvezető engedett a caeniak barátságos noszogatásának, ők ugyanis mindenképpen szerették volna lejátszani a mérkőzést. Nekünk viszont ez volt a hatodik meccsünk tizennyolc napon belül, kedden például mínusz hét fokban játszottunk Clermont-ban." Aulas jelezte, ragaszkodik hozzá, hogy a liga etikai bizottsága előtt is elmondhassa véleményét az ügyről.

A játékosok nevében megszólaló Grégory Coupet kapus is szólt néhány keresetlen szót a körülményekről, de rögtön hozzátette: az öltözőben a meglehetősen rossz hetet követően "nincs pánik, csak csalódottság". Igaz, ami igaz, az éllovas előnye akkor is öt pontra rúg majd, ha a második helyezett Marseille ma este nyer Saint-Etienne-ben.