A Nice nyerte a déli derbit

Vágólapra másolva!
2005.02.27. 21:54
Címkék
A sikeres UEFA-kupa-párharc lelassította a Lille-t, amely tegnap este a Rennes-t fogadta. Bölöni László jól szervezett bretonjai, bár az idegenbeli játék nem az erősségük, egy pontot elvittek az északiaktól, akiknek így már kilenc pont a lemaradásuk a szombaton derbit nyerő Lyon mögött.
Nemcsak Lyonban, hanem Nizzában is szomszéd várak csapatai feszültek egymásnak. Az őszi előzmények után (a Nice 0-3-ról fordított 4-3-ra a hercegségben) különösen érdekesnek ígérkezett a Monaco vendégjátéka, és nem is kellett csalódniuk a nézőknek. Balmont-nak az oldalvonal közeléből a kapuba kanyarodó szabadrúgásával a hazaiak szereztek vezetést, ám erre Gigliotti csodaszép választ adott: a Monaco negyedik ligás tartalékcsapatában 15 gólnál tartó fiatal támadó hanyatt vetődve bombázott a hálóba Saviola beadásából. A Nice győztes gólja sem volt csúnya: a brazil Ederson jó 40 méterről emelt a hálóba a kint álló kapus felett. "Lehet, hogy most vesztettük el a bajnoki címet, de még messze az idény vége, úgyhogy nem akarok ezzel foglalkozni" - kesergett Didier Deschamps, a Monaco edzője. "Legkevésbé az én sorsom érdekes. A lényeg, hogy nyertünk" - értékelt kollégája, Gernot Rohr, akinek pozícióját meggyengítette a december 11. óta tartó bajnoki nyeretlenségi sorozat.

A Nice gyôztes gólját szerzô Edersont (jobbra) köszöntik társai
A Nice gyôztes gólját szerzô Edersont (jobbra) köszöntik társai
A Nice gyôztes gólját szerzô Edersont (jobbra) köszöntik társai
Röviden a többi mérkőzésről: a fiatal román légiós, a magyar- román vegyes házasságban született Claudiu Keserü góllal és gólpasszal gondoskodott arról, hogy a Strasbourg 1971 óta tartó nantes-i nyeretlensége ne szakadjon meg; a Lens hármas győzelmi sorozata ugyan véget ért, ám a csapat nem kapott gólt (egyhuzamban szintén harmadszor), így egy pont azért a puttonyába került; Samak fejessel, Darcheville lövéssel löbbölt a Caen kapujába, ám a Bordeaux-nak a kétgólos előny sem volt elég, be kellett érnie idénybeli 15. döntetlenjével.

Végül ejtsünk szót arról, hogy a Paris Saint-Germain nem sínylette meg szurkolói távollétét, nagy csatában legyűrte a Bastiát az üres Parc des Princes-ben (a fővárosi csapat egy néhány héttel ezelőtti nézőtéri rendbontás miatt kényszerült zárt kapuk mögött fogadni korzikai ellenfelét). Mivel Pauleta ebben az idényben már két büntetőt elrontott, a PSG-nek kezezés miatt megítélt 11-est a tunéziai Szalim Benasur végezte el - hideg vérrel.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik