M. M.
2022.11.24 14:51 Frissítve: 2022.11.24 15:06

Válogatott: Szoboszlai bármelyik csapatban megállná a helyét – Rossi

A magyar válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi szerint Szoboszlai Dominik a legjobb magyar futballista lehet Puskás Ferenc óta. Az olasz edző a milannews.it honlap hasábjain dicsérte nemzeti csapatunk újonnan kinevezett kapitányát.

Marco Rossi dicsérő szavakkal illette Szoboszlai Dominikot (Fotó: AFP)

 

Marco Rossi, a magyar válogatott szövetségi kapitánya a milannews.it weblapnak nyilatkozott, amelyben beszélt Szoboszlai Dominikról, Puskás Ferencről, és az AC Milanról is. 

„Dominik sokat fejlődött az elmúlt évben, és úgy gondolom, közel áll ahhoz, hogy topjátékossá váljon. Ez is belejátszott abba a döntésembe, hogy őt neveztem ki a válogatott csapatkapitányává, szerintem ez felgyorsíthatja ezt a folyamatot, és így a csúcsra érhet. – mondta a szövetségi kapitány az újonnan kinevezett csapatkapitányról. – Olyan játékosról beszélünk, akinek nagyon jó statisztikái vannak, de szerintem lehetnének ennél jobbak is. Képességei alapján több gólt kellene szereznie, ezt el is mondtam neki.”

Hazánk nemzeti együttesének szövetségi kapitánya arra is kitért, szerinte készen áll-e Szoboszlai arra, hogy az AC Milanban vagy egy hasonló szintű klubban teljesítsen.

„Véleményem szerint bármelyik csapatban megállná a helyét. Aztán előfordul, hogy egy ilyen helyre igazol valaki, néha játszik, néha nem, de mindenképpen fejlődik. Még mindig csak huszonkét esztendős, és ha két-három évet még fejlődik, akkor azt követően további hét-nyolc évig olyan játékosunk lesz a válogatottban, aki minden mérkőzést el tud dönteni a javunkra. Ha beérik, akkor Puskás Ferenc óta a legjobb magyar futballista válhat belőle.”

Rossi Charles De Ketelaere lassú milánói beilleszkedésére is reagált.

„Én elsősorban a Maldini, Massara páros nagyszerű profizmusában és szakértelmében hiszek. Nem véletlenül igazolták le a belgát, nyilvánvaló, hogy hisznek benne. Az elején Tonali és Leao sem remekelt, ma már húzóembernek tekinthetők.”

2022.11.27 08:24:14

Magyar válogatott nemzetisport.hu

Nádas Ödön bátor volt, de a csapatból hiányzott a szív, a lélek.

2022.11.25 17:39:00

Magyar válogatott nemzetisport.hu

A Dunaszerdahely középpályása 596 nap válogatottbeli kihagyás után elszántabb, mint valaha.

2022.11.25 19:47:07

Magyar válogatott nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Az utóbbi hetek, napok a búcsú jegyében teltek, Mészölytől örökre, Dzsudzsák és Szalai esetében csak a válogatottól. A lényeg az, hogy megint van, aki továbbadja a lángot, s van, aki átveszi.

2022.11.25 19:44:57

Magyar válogatott nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Lenyűgöző, ahogy a játékosok a labdához érnek, ütemre lelnek, passzolnak, megelőznek.

2022.11.25 00:11:58

Magyar válogatott nemzetisport.hu

ALAPVONAL. November 25., a Magyar labdarúgás napja. Annak, aki igazi híve a futballnak, minden nap ünnep, amikor meccs van. Emlékszem, ha fölmentem egy stadion lépcsőjén, megálltam, megláttam a zöld gyepet, már kisgyerekként is lett bennem valami le nem írható, semmi máshoz nem hasonlítható emelkedettség.