Nemzetisport.hu 2012.09.11 23:25 Frissítve: 2014.12.02 01:23

Válogatott: Szervezetlenül játszottak a magyarok - Van Gaal

Louis van Gaal, a holland labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya a győztes budapesti világbajnoki selejtező után elmondta, szervezetlennek látta a mieinket a második félidőben, amikor még több gólt is lőhettek volna. Összességében elégedett a két meccsen szerzett hat ponttal.

„Tegnap is mondtam, hogy a góllövés fog számítani, nekünk ez hamar összejött, utána ugyan kaptunk egy tizenegyesgólt, de a magyar csapat a második félidőben szervezetlenül játszott, mi pedig többet is lőhettünk volna két gólnál. Két nehéz ellenféllel kezdtünk, a két meccsből hat pontot szereztünk, hat gólt lőttünk, és csak egyet kaptunk, azt is büntetőből. Összességében tehát elégedett vagyok” – értékelt Van Gaal, aki azt is elmondta, hogy több cserére is sérülés miatt kényszerült, a sérülésekben akár a Puskás Ferenc Stadion nem éppen ideális talaja is szerepet játszhatott.

„Lens a meccs előtt tudta meg, hogy játszani fog, mégis kiválóan futballozott, és két gólt szerzett” – tette hozzá a holland kapitány. A PSV játékosa bizony sok kellemetlen pillanatot okozott nekünk a találkozó során.

Van Gaal elismerte, hogy több gólt is előre tervezett helyzetekből lőttek.

„Nagyon is tudatos volt, begyakorolt helyzetekből lőttük a gólokat, vannak olyan játékosaink, akik képesek erre.”

„Jól sikerült ötvözni az otthon és külföldön játszókat, és elég rövid idő alatt kialakult a kellő csapatszellem. Egy példa erre: Mathijsen tudta az elmúlt napokban, hogy nem lesz kezdő, de így is profin készült, és amikor beállt, fel tudta venni a ritmust. Még nem mondhatjuk persze, hogy teljesen beépültek a fiatalok, de szövetségi kapitányként vállaltam a felelősséget. Annak idején Seedorfot, Xavit és Iniestát is én fedeztem fel.”

2020.11.23 22:18:33

Magyar válogatott MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. Vészterhes időkben a futball jelenthet némi felszabadulást. Nem cáfolható az elméleti háttér, amely szerint a játék varázsa minden korosztályt magával ragad.

2020.11.19 21:31:34

Magyar válogatott PUSZTAI VIOLA

„Nem gondolom magam nagyon nagy tehetségnek, olyan futballista vagyok, aki a csapatáért dolgozik.”

2020.11.19 22:17:25

Magyar válogatott SZÖLLŐSI GYÖRGY

NS-VÉLEMÉNY. Fejlesztések nélkül esélyünk sem lett volna a sikerekre.

2020.11.19 22:15:24

Magyar válogatott PÓR KÁROLY

ALAPVONAL. Marco Rossi két év alatt valódi műremeket alkotott. Nem a nulláról, hanem a mélygarázsból indult el egy roncskocsival. Tavaly még le-lefulladt a motor, de aztán erre az őszre kiváló, új alkatrészeket épített be, így csillogó-villogó, jól működő autót varázsolt.

2020.11.19 22:56:25

Magyar válogatott S. T. J.