S. T. J.
2023.03.22 23:20 Frissítve: 2023.03.22 23:24

Rossi az 50. meccsére készül szövetségi kapitányként; a Cagliari vezető játékosmegfigyelője a Vasas és a Paks bajnokiján

A Nemzeti Sport csütörtöki számából ajánljuk:

 

Marco Rossi egy nappal az ötvennegyedik születésnapja előtt, 2018. szeptember 8-án a finnek elleni, 1–0-s vereséggel záruló Nemzetek Ligája-találkozón irányította először a válogatottat, most pedig 50. meccsére készül szövetségi kapitányaként. A jelenlegi keretből Tamperében Lang Ádám, Kleinheisler László és Sallai Roland kezdőként, Kalmár Zsolt csereként lépett pályára. Ami az idei első, észtek elleni válogatott mérkőzést illeti, a szakmai stáb már egyértelműen a Bulgária elleni hétfői Európa-bajnoki selejtezőre készül. Kérdés, a torokfájással küzdő szövetségi kapitány a Puskás Arénában miként kiabál majd – a sajtóbeszélgetésen a megszokottnál mélyebb hangon szólalt meg.

Riccardo Guffanti, a Cagliari vezető játékosmegfigyelője a Football Education Center (FEC) által szervezett játékosmegfigyelői tanfolyam vezető oktatójaként vizsgáztatott huszonhét végzőst a Vasas és a Paks vasárnapi bajnokiján. Ha már az Illovszky Rudolf Stadionban járt, megkérdeztük Alexis Sánchez, Samir Handanovic és Juan Cuadrado felfedezőjét, érdekes-e az olasz kluboknak a magyar piac – különösen annak tükrében, hogy a magyar játékosok döntő többsége Olaszországba kerülve nem tud berobbanni. Guffanti elmondta, az itáliai piac hosszú éveken át gyér érdeklődést mutatott a magyar játékosok iránt, a fejlődés hatására ez megváltozott, ami kiváló visszajelzés az itteni munkáról.

Az idén másodszor is Andalúziában edzőtáborozott a kajakos Varga Ádám, aki „kinőtte” az utánpótlás-korosztályt, így 2023-tól már csak a felnőttek között versenyez. A tokiói olimpián a királyszámban mindössze 21 évesen ezüstérmes sportoló továbbra is a K–1 1000 métert tartja a fő számának, amelyben Kopasz Bálintot érné utol. Lapunknak azt mondta, Párizs szempontjából már azt is jó jelnek érzi, ha közel van vetélytársa szintjéhez. Emellett egy másik olimpiai számra, az ötszáz párosra is készül – több kajakossal próbált már együtt menni, de végleges döntést csak a következő hetekben hoz az edzőjével, Matyus Zsolttal. Arról is kérdeztük, mi a terve a maratoni szakággal?

előfizető vagyok, elolvasom a lapot Nincs előfizetésem, digitálisan olvasnám a lapot Előfizetnék a nyomtatott lapra
2023.05.23 19:22:44

Magyar válogatott nemzetisport.hu

Búcsúzott az U17-es kontinenstornától a Belvon-csapat, pedig a továbblépéshez elég lett volna a döntetlen is.

2023.05.20 19:05:17

Magyar válogatott nemzetisport.hu

U17-es labdarúgó-válogatottunk kétgólos vereséget szenvedett, de az írek ellen még kiharcolhatjuk a továbbjutást.

2023.05.17 19:30:57

Magyar válogatott nemzetisport.hu

Jobban kezdtek a walesiek a budapesti mérkőzésen, de remek arányban értékesítette helyzeteit a Belvon-csapat.

2023.05.16 23:16:17

Magyar válogatott nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Hol tart a magyar utánpótlás az európai riválisokhoz képest?

2023.05.10 22:17:26

Magyar válogatott nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. A vehemens szerb tábor nem hajszolhatja győzelembe csapatát.