S. T. J.
2023.09.23 23:10 Frissítve: 2023.09.24 09:32

Ki pótolja Willi Orbánt a magyar válogatottban?; több mint nyolc év után irányít NB I-es csapatot Mátyus János

A Nemzeti Sport vasárnapi számából ajánljuk:

 

Nincs könnyű helyzetben Marco Rossi, a magyar válogatott olasz szövetségi kapitánya, akinek a következő két tétmérkőzésen, az október 14-i, Szerbia elleni budapesti, illetve a három nappal későbbi, Litvániában sorra kerülő Európa-bajnoki selejtezőn valahogy pótolnia kell Willi Orbánt. A három belső védős rendszerben a lipcsei hátvéd játszik középen, ő a legfontosabb tartópillér, pótlása rendkívül nehéz lesz. Kérdés, kitart-e ezen felállás mellett a kapitány, esetleg mégis átáll négyvédős rendszerre. Megkérdeztük olvasóink véleményét is, az nso.hu oldalon a legtöbben a háromvédős szisztéma, és a Botka, Lang, Szalai trió mellett tették le a voksukat.

Több mint nyolc év, egészen pontosan 2015. május 29. után irányíthat élvonalbeli csapatot, immár a Kisvárdát Mátyus János. A Honvéd és a Ferencváros korábbi 34-szeres válogatott labdarúgója szakvezetőként veretlen az FTC ellen, sőt az egykori együttesei (Lombard Pápa, Nyíregyháza Spartacus) még gólt sem kaptak a zöld-fehérektől. Érdekesség, hogy a 48 éves szakember eddig kétszer meccselt a Ferencváros ellen, de még egyszer sem ült a kispadon az Üllői úton. „Optimista vagyok, nem feltartott kézzel lépünk pályára, bízom a pontszerzésben” – mondta lapunknak a vasárnapi FTC–Kisvárda bajnoki előtt.

Szalay Szabolcs, a ZTE támadója szerint mostanra beilleszkedtek a nyáron érkező játékosok a csapatba, és jó hangulatban várják a Fehérvár elleni vasárnapi bajnokit.  „Jól jött a válogatott szünet” – ismerte el lapunknak a Zalaegerszeg csatára, akinek szép emlék a két csapat februári meccse, amikor az ő góljával és gólpasszával győzte le a ZTE 2–1-re a Vidit: „Az volt az egyik legjobb meccsem a ZTE-ben, ám vasárnap szeretnék annál is jobb teljesítményt nyújtani. Már hat forduló eltelt a bajnokságból, adós vagyok a gólokkal és a gólpasszokkal. Itt az újabb alkalom, szeretném góllal vagy gólpasszal segíteni csapatomat.”
előfizető vagyok, elolvasom a lapot Nincs előfizetésem, digitálisan olvasnám a lapot Előfizetnék a nyomtatott lapra
2023.12.09 00:03:35

Magyar válogatott nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Elődeink elképesztő érzelmi és gondolati gazdagsággal, a szavakkal is művészien bánva, de azokkal öncélúan – a valós tartalom hiánya elfedésének szándékával – sohasem bűvészkedve írtak. Tudtak emelkedettek lenni, de bizony földbe döngölni is. Manapság elképzelhetetlen éllel, iróniával metsző kritikákat fogalmaztak meg. Olykor eltűnődöm azon, hogyan merészelték? Ilyen hatalmasak, erősek, bátrak voltak? Aztán arra jutok, nem, hanem ilyen hitelesek.

2023.12.07 22:22:08

Magyar válogatott nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Gulácsi ebbe az interjúba beletette a szívét-lelkét.

2023.12.05 16:53:54

Magyar válogatott nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Úgy gondolkodtam, egykori tulajdonos-főszerkesztőnk, Vadas Gyula is fontosnak tartotta volna a helyemben, hogy ott legyen a Tuttosport díjátadó ünnepségén.

2023.12.02 23:31:19

Magyar válogatott nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Most nem kellett 67 évet várni, hogy újra játszhassunk a németekkel.

2023.11.28 16:53:54

Magyar válogatott nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A szerző tétele, hogy míg a magyarok nem voltak restek tanulni mástól (a Lánchidat megvalósító Széchenyi István dicsérete az első fejezet), addig az angolok nagyságukra büszkén, „fényes elszigeteltségben” ültek a fenekükön, a felsőbb osztályok által amúgy sokáig lenézett futballjátékot illetően is. Jólesik e reánk nézvést hízelgő gondolat.