Nemzetisport.hu 2010.08.19 11:58 Frissítve: 2015.03.30 02:29

Egervári-keret a selejtezőkre: Varga József is bekerült

Egervári Sándor, a magyar válogatott szövetségi kapitánya kijelölte a szeptember 3-i, svédek elleni idegenbeli, illetve a szeptember 7-i, Moldova elleni hazai Európa-bajnoki selejtezőre készülő válogatott keretét, amelybe Varga József, a Debrecen fiatal játékosa is meghívót kapott – adta hírül az MLSZ hivatalos honlapja.

Varga József újra bizonyíthat a válogatottban (Fotó: Action Images)

Egervári Sándor csupán néhány helyen változtatott az angolok elleni felkészülési mérkőzésre jelölt keretén, a 23 fős együttesbe ezúttal négy olyan játékos kapott meghívót, akiket az U21-es válogatottnál is számításba vehet a szakmai stáb.

Egervári Sándor a keret kijelölése előtt ismét egyeztetett Róth Antallal, az olimpiai válogatott szövetségi edzőjével, és a megbeszélést követően a két szakvezető úgy döntött, hogy Koman Vladimir, Lázár Pál, Elek Ákos és Varga József a felnőtt együttessel készül, így egyikük sem léphet majd pályára a szeptember 4-i Wales elleni és a szeptember 7-i Bosznia-Hercegovina elleni U21-es Eb-selejtezőn.

Ugyanakkor mindhárman pályára léphetnek a Svédország és Moldova elleni felnőtt Eb-selejtezőn, viszont az angolok elleni felkészülési meccsen pályára lépő Tóth Balázs ezúttal nem kapott meghívót.

Lázár az első válogatott meccsére készülhet, Varga a portugálok és a dánok elleni őszi találkozó után léphet pályára ismét a nemzeti csapatban. Lázárhoz hasonlóan akár Bogdán Ádám is debütálhat a szeptemberi selejtezőkön, bár Király Gábor és Fülöp Márton mögött jelenleg harmadik számú kapusnak számít. 

Újdonság még az angolok elleni kerethez képest, hogy bekerült a csapatba a Mainz légiósa, a sérüléséből felépült Szalai Ádám is. Az angolok ellen a keretbe először behívott, de később sérülés miatt mégis kimaradó Buzsáky Ákos neve nem szerepel a mostani listán.

A MAGYAR VÁLOGATOTT KERETE
Kapusok: Király Gábor (1860 München), Fülöp Márton (Ipswich Town), Bogdán Ádám (Bolton)
Védők: Lázár Pál (Videoton), Szélési Zoltán (Olympiakosz Volosz), Lipták Zoltán (Videoton), Juhász Roland (Anderlecht), Komlósi Ádám (DVSC-TEVA), Laczkó Zsolt (DVSC-TEVA), Vermes Krisztián (Újpest), Vanczák Vilmos (FC Sion)
Középpályások: Vadócz Krisztián (Osasuna), Elek Ákos (Videoton), Varga József (DVSC-TEVA), Koman Vladimir (Sampdoria), Huszti Szabolcs (Zenit), Dzsudzsák Balázs (PSV), Czvitkovics Péter (DVSC-TEVA), Hajnal Tamás (Borussia Dortmund)
Támadók: Gera Zoltán (Fulham), Rudolf Gergely (Genoa), Szalai Ádám (Mainz), Priskin Tamás (Ipswich Town)

 

2023.09.23 23:52:50

Magyar válogatott nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Kiderül, mennyire rugalmasak, fogékonyak az új helyzetekre.

2023.09.23 23:05:55

Magyar válogatott nemzetisport.hu

2023.09.17 22:37:08

Magyar válogatott nemzetisport.hu

Sallai Roland – akinek a Barcelona korábbi sztárja, Andrés Iniesta volt a kedvenc futballistája – karrierépítés szempontjából nem tartotta megfelelő lépcsőfoknak a szaúdi ligát. Képes volt ellenállni a pénznek. Ezt leírni egyszerűbb, mint megcselekedni.

2023.09.15 21:37:27

Magyar válogatott nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A magyar labdarúgó-válogatott már nem meglepetésre, hanem reálisan van ott a kontinens első felében, az erőviszonyok pedig nem változtak meg végletesen.

2023.09.15 13:50:02

Magyar válogatott nemzetisport.hu

A magyar csapat gólját Dróth Zoltán szerezte.