Nemzetisport.hu 2010.08.19 11:58 Frissítve: 2015.03.30 02:29

Egervári-keret a selejtezőkre: Varga József is bekerült

Egervári Sándor, a magyar válogatott szövetségi kapitánya kijelölte a szeptember 3-i, svédek elleni idegenbeli, illetve a szeptember 7-i, Moldova elleni hazai Európa-bajnoki selejtezőre készülő válogatott keretét, amelybe Varga József, a Debrecen fiatal játékosa is meghívót kapott – adta hírül az MLSZ hivatalos honlapja.

Varga József újra bizonyíthat a válogatottban (Fotó: Action Images)

Egervári Sándor csupán néhány helyen változtatott az angolok elleni felkészülési mérkőzésre jelölt keretén, a 23 fős együttesbe ezúttal négy olyan játékos kapott meghívót, akiket az U21-es válogatottnál is számításba vehet a szakmai stáb.

Egervári Sándor a keret kijelölése előtt ismét egyeztetett Róth Antallal, az olimpiai válogatott szövetségi edzőjével, és a megbeszélést követően a két szakvezető úgy döntött, hogy Koman Vladimir, Lázár Pál, Elek Ákos és Varga József a felnőtt együttessel készül, így egyikük sem léphet majd pályára a szeptember 4-i Wales elleni és a szeptember 7-i Bosznia-Hercegovina elleni U21-es Eb-selejtezőn.

Ugyanakkor mindhárman pályára léphetnek a Svédország és Moldova elleni felnőtt Eb-selejtezőn, viszont az angolok elleni felkészülési meccsen pályára lépő Tóth Balázs ezúttal nem kapott meghívót.

Lázár az első válogatott meccsére készülhet, Varga a portugálok és a dánok elleni őszi találkozó után léphet pályára ismét a nemzeti csapatban. Lázárhoz hasonlóan akár Bogdán Ádám is debütálhat a szeptemberi selejtezőkön, bár Király Gábor és Fülöp Márton mögött jelenleg harmadik számú kapusnak számít. 

Újdonság még az angolok elleni kerethez képest, hogy bekerült a csapatba a Mainz légiósa, a sérüléséből felépült Szalai Ádám is. Az angolok ellen a keretbe először behívott, de később sérülés miatt mégis kimaradó Buzsáky Ákos neve nem szerepel a mostani listán.

A MAGYAR VÁLOGATOTT KERETE
Kapusok: Király Gábor (1860 München), Fülöp Márton (Ipswich Town), Bogdán Ádám (Bolton)
Védők: Lázár Pál (Videoton), Szélési Zoltán (Olympiakosz Volosz), Lipták Zoltán (Videoton), Juhász Roland (Anderlecht), Komlósi Ádám (DVSC-TEVA), Laczkó Zsolt (DVSC-TEVA), Vermes Krisztián (Újpest), Vanczák Vilmos (FC Sion)
Középpályások: Vadócz Krisztián (Osasuna), Elek Ákos (Videoton), Varga József (DVSC-TEVA), Koman Vladimir (Sampdoria), Huszti Szabolcs (Zenit), Dzsudzsák Balázs (PSV), Czvitkovics Péter (DVSC-TEVA), Hajnal Tamás (Borussia Dortmund)
Támadók: Gera Zoltán (Fulham), Rudolf Gergely (Genoa), Szalai Ádám (Mainz), Priskin Tamás (Ipswich Town)

 

2023.12.09 00:03:35

Magyar válogatott nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Elődeink elképesztő érzelmi és gondolati gazdagsággal, a szavakkal is művészien bánva, de azokkal öncélúan – a valós tartalom hiánya elfedésének szándékával – sohasem bűvészkedve írtak. Tudtak emelkedettek lenni, de bizony földbe döngölni is. Manapság elképzelhetetlen éllel, iróniával metsző kritikákat fogalmaztak meg. Olykor eltűnődöm azon, hogyan merészelték? Ilyen hatalmasak, erősek, bátrak voltak? Aztán arra jutok, nem, hanem ilyen hitelesek.

2023.12.07 22:22:08

Magyar válogatott nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Gulácsi ebbe az interjúba beletette a szívét-lelkét.

2023.12.05 16:53:54

Magyar válogatott nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Úgy gondolkodtam, egykori tulajdonos-főszerkesztőnk, Vadas Gyula is fontosnak tartotta volna a helyemben, hogy ott legyen a Tuttosport díjátadó ünnepségén.

2023.12.02 23:31:19

Magyar válogatott nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Most nem kellett 67 évet várni, hogy újra játszhassunk a németekkel.

2023.11.28 16:53:54

Magyar válogatott nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A szerző tétele, hogy míg a magyarok nem voltak restek tanulni mástól (a Lánchidat megvalósító Széchenyi István dicsérete az első fejezet), addig az angolok nagyságukra büszkén, „fényes elszigeteltségben” ültek a fenekükön, a felsőbb osztályok által amúgy sokáig lenézett futballjátékot illetően is. Jólesik e reánk nézvést hízelgő gondolat.