Dzsudzsák: Rutten Messit állítja elém példaként

Vágólapra másolva!
2011.03.21. 17:28
null
Dzsudzsák Balázs a szabadrúgásait tartja az egyik specialitásának (Fotó: Action Images, archív)
Címkék
Dzsudzsák Balázs a pénteki Magyarország–Hollandia Eb-selejtező kapcsán hosszabb interjút adott az onsoranje.nl internetes oldalnak. A középpályás beszélt Gregory van der Wielről, akivel valószínűleg találkozik majd a pályán; nyilatkozott a két csapat tavalyi meccséről; a mostani esélyekről; és azt is összefoglalta, miben fejlődött a legtöbbet hollandiai karrierje során.

„Többször játszottam már Van der Wiel ellen az Ajax és a PSV találkozóin, és most a válogatott meccsen is találkozhatunk. Szeretek ellene futballozni, mert nem csak rugdossa a támadójátékosokat" – idézi Dzsudzsák Balázs nyilatkozatát több holland internetes oldal is.

SZAVAZÁS

Pénteken Magyarország–Hollandia Eb-selejtező a Puskás-stadionban. Mire számít?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

Dzsudzsák kijelentése nem meglepő, hiszen a magyar válogatott szélső az Ajax ellen nagyon eredményesnek vallhatja magát: hét meccsen öt gólt és három gólpasszt jegyzett eddig.

„Van der Wiel jó védő, és a támadásépítésben játszott szerepét külön is érdemes kiemelni" – fogalmazott a középpályás.

Dzsudzsák valószínűleg a pénteki Magyarország–Hollandia Eb-selejtezőn is találkozik majd a hollandok jobb oldali védőjével, hiszen ma eldőlt, hogy kisebb sérülése ellenére vállalni tudja a játékot, és Van der Wiel is ott van a hollandok keretében.

A magyar középpályás az onsoranje.nl-nek bővebben is beszélt a pénteki összecsapásról, illetve kitért a két válogatott tavaszi, 6–1-es holland győzelemmel záruló találkozójára is.

„Szégyenként gondolok vissza arra a mérkőzésre. Nagyon rossz időpontban volt a mérkőzés, hiszen mi már a vakációnkat töltöttük, míg a hollandok a vb-felkészülés hajrájában voltak. Akkor rajtam is nagy volt a nyomás, mert felrótták nekem, hogy nem nyújtok olyan teljesítményt, mint a PSV-ben. Most azonban már túl vagyunk ezen, úgy érzem, nekem is jobban megy a játék a nemzeti csapatban" – nyilatkozta Dzsudzsák.

„Erős csapatunk van, az elmúlt években sokat fejlődtünk. Ennek ellenére senki sem várja, hogy megverjük a hollandokat, ha tízszer játszanánk velük, jó ha egy meccset megnyernénk. A hollandok azonban lebecsülnek minket, így lehet esélyünk" – mondta a szélső, aki arra is kitért, hogy nagyon sokat fejlődött az elmúlt időszakban.

„Ami a jobblábas lövéseket illeti, sosem akartam, hogy pusztán ballábas játékosként könyveljenek el, ezért nagyon sokat gyakoroltam. Philip Cocu pályaedző volt a tanítómesterem. Hollandiában már sokkal nagyobb figyelmet fordítok a taktikára, Magyarországon ez még kevésbé érdekelt. Specialitásommá váltak a szabadrúgások, sohasem foglalkozom a kapusokkal, mindegy, hogy Stekelenburg vagy Casillas áll velem szemben. Fred Rutten Lionel Messit állította elém példaként" – fogalmazott a középpályás, hozzátéve: a Hamburg elleni tavalyi kiállítása óta (amikor fizikai kontaktusba került a bíróval) fejben is sokat fejlődött.

„Nagyon érzelemgazdag játékos vagyok, ilyen a vérem, de ezt már egyre jobban tudom kontrollálni. Szeretnék a világ legerősebb bajnokságainak egyikében, Spanyolországban vagy Angliában futballozni. Remélem, lesz rá lehetőségem, én készen állok a feladatra, de addig is mindennap tanulok valamit a holland ligában" – vázolta zárásként a lehetséges jövőt Dzsudzsák.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik