TÓTH ÁDÁM
2020.06.15 08:12 Frissítve: 2020.06.15 09:18

Sallai: A tavasszal sokat játszom, húzóemberré válnék

A Freiburg szélsője, Sallai Roland többször bizonyította sérülései után, hogy érdemes vele számolni. Bevallása szerint két év alatt érettebb lett, megerősödött és az önbizalmával sincs gond.

Sallai Roland (balra) úgy érzi, rengeteget fejlődött a Freiburgban (Fotó: AFP)

 

– Két évvel ezelőtt góllal mutatkozott be csapatában a Wolfsburg ellen, szombaton ismét fejjel volt eredményes Wolfsburgban. Mondhatjuk, hogy szeret ellene játszani?
– Fekszik nekem a csapat stílusa, a Volkswagen Arenában rendre jól megy a játék – mondta lapunknak Sallai Roland, a Freiburg 23 éves, 16-szoros válogatott szélsője, aki fejesével alakította ki a 2–2-es végeredményt a Wolfsburg ellen. – Az első félidőben is közel jártam a gólszerzéshez egy szabadrúgást követően, akkor még nem találtam a kapuba. Szerencsére a fordulás után rögtön sikerrel jártam.

– Kiválóan mérte fel a helyzetet a gólja előtt.
– Praktikus megoldást választottam, és nem teketóriáztam. Ha átveszem, kilépnek rám az ellenfél védői, esetleg valaki a labda útjába áll. Gyorsan cselekedtem, láttam, hogy éppen beférhet a labda kapuba, így a fejesemmel átíveltem Koen Casteels fölött.

– A Bild beharangozója alapján a szombati összecsapásuk kiemelten fontos volt az Európa-liga-indulásért zajló versenyfutásban. Ennek függvényében csalódott az idegenbeli döntetlen miatt, vagy örül, hogy felálltak kétgólos hátrányból?
– Hullámzó volt a mérkőzés, az első huszonöt percben ugyan többet birtokoltuk a labdát, a gólokat a Wolfsburg szerezte. Szerencsénk is volt a videobíróval, mert háromgólos hátrányból nehezebb lett volna visszakapaszkodnunk. Nem adtuk fel, egyenlítettünk, így megmaradt az esélyünk, hogy kilépjünk a nemzetközi kupaporondra. Ugyanakkor megértem vezetőedzőnk, Christian Streich csalódottságát, mert a második félidőben nyerhettünk volna. Ettől függetlenül igazságos eredmény született.

– Említette edzőjét, aki kétszázötvenedik Bundesliga-meccsén ült a kispadon. A koronavírus-járvány okozta kényszerszünetet követően mindig a kezdőcsapatba jelölte. Milyen kapcsolatot ápol vele?
– Az éremnek mindig két oldala van, akárcsak a játékos–edző kapcsolatnak. Mindkét fél részéről fontos a bizalom, s nekem az a feladatom, hogy a gyakorlásokon mutatott teljesítményemmel jelezzem neki, ha készen állok a játékra. Jól teljesítettem az edzéseken, ezért szerepet szán nekem a csapatban, és remélem, a gólommal is megmutattam, megszolgálom a bizalmat. Ez kölcsönös adok-kapok a labdarúgás világában, remélem, még sokáig így marad.

– A Wolfsburg ellen szerzett góljai keretbe foglalták eddigi kétéves pályafutását a német élvonalban. Ha visszatekint akkori önmagára, mit lát? Hogyan értékeli németországi időszakát?
– Ha összehasonlítom a bemutatkozó mérkőzésemet a Bundesligában a szombati találkozóval, elmondható, hogy rengeteget fejlődtem. Taktikailag érettebb lettem és megerősödtem. Az akkori énem és a jelenlegi teljesen más, magabiztosabb vagyok a pályán, bátrabban megyek bele a párharcokba. Már nem izgulok az összecsapások előtt, nincs bennem drukk. Ennek eredménye, hogy a tavasszal sokat játszom, a céljaim között szerepel, hogy a Freiburg húzóemberévé váljak.

– Nem kerülték el a sérülések a pályafutása során. Sok légióstársával szemben azonban sohasem jelentett törést a karrierjében, ha nem játszhatott huzamosabb ideig, mindig visszaküzdötte magát a kezdőcsapatba. Minek köszönheti a mentális erejét?
– Úgy neveltek, hogy küzdjek az álmaimért, ne adjam fel soha. A sérülések megnehezítették az életemet, de már többször bizonyítottam, valahogy mindig vissza tudok kapaszkodni. A Freiburgban többször verekedtem be a csapatba magamat hosszabb kihagyás után, ezért jó érzés, hogy Christian Streich számít rám. Fontos visszajelzéseket kapok, s a bizalmat igyekszem jó játékkal meghálálni.

Sallai gólja a Wolfsburg ellen

 

 

2022.10.04 09:25:54

Légiósok nemzetisport.hu

A magyar futballista jött, látott és győzött Brüsszelben.

2022.09.14 12:01:27

Légiósok nemzetisport.hu

A magyar válogatott támadója megmutatta, hogy telik egy napja új csapatánál Dél-Koreában.

2022.09.08 15:15:18

Légiósok nemzetisport.hu

A Sporting Kansas City magyarja maga sem hiszi el mindazt, amit elért, és még van egy merész álma.

2022.08.14 19:59:08

Légiósok DUDUCZ TIBOR (összefoglaló), HARMATH ÁKOS (percről percre)

A DAC 3–0-ra legyőzte a Banská Bystricát, így továbbra is őrzi veretlenségét az új idényben.