M. D. 2020.11.17 17:29 Frissítve: 2020.11.18 02:29

Mainz: Szalai meniszkusza sérült meg, hetekig nem játszhat

Térdsérülése miatt többhetes kihagyás vár Szalai Ádámra, a Mainz magyar válogatott labdarúgójára – számolt be róla a német Bundesligában sereghajtó klub a hivatalos honlapján.

 

Szalai Ádám a következő hetekben nem rúghat labdába (Fotó: Mirkó István/Magyar Nemzet)

 

A 33. életévét december elején betöltő támadó a magyar válogatott Izland elleni Európa-bajnoki pótselejtezőjén (2–1) sérült meg, ezért vasárnap reggel visszautazott Németországba, és a Szerbia elleni Nemzetek Ligája-meccsen (1–1) már nem léphetett pályára.

Kedden a Mainz honlapjáról kiderült, hogy Szalainak a meniszkusza sérült meg a bal térdében, ami miatt hetekig nem futballozhat. A magyar csatárra a hét folyamán további vizsgálatok várnak, s azok eredményének függvénye, hogy milyen terápiában részesül majd.


A Kicker a sérülés ténye mellett Szalai esetleges téli klubváltásáról is ír, és idézi a magyar válogatott csapatkapitánya M4 Sportnak adott nyilatkozatát az Izland elleni győztes meccs után: „Még nem vagyok ott az Eb-n, ahhoz még jó sok mindennek teljesülnie kell. Ott szeretnék lenni az Európa-bajnokságon, de ahhoz sokkal jobb formában lévő Szalaira van szükség, én sem vagyok már fiatal, azon leszek, hogy olyan megoldást találjak, hogy meghívót kapjak.”

A német szaklap konkrétumokat nem említ, de azt megjegyzi, Szalainak legfőképpen akkor lehet esélye ismét rendszeres játéklehetőséghez jutni a Mainznál, ha a klub valamelyik támadója távozik a télen.

Szalai a jelenlegi idényben eddig csak egy kupamérkőzésen lépett pályára a Mainzban, a Bundesligában egyszer sem került be a meccskeretbe.

2023.05.12 00:14:14

Légiósok nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Kirajzolódik, milyen alapvetések szerint kellene működniük az utánpótlás-akadémiáknak.

2023.05.05 20:02:43

Légiósok nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Mindenhol kapott valamit, amit már most nagyszerűen hasznosít.

2023.04.05 15:24:13

Légiósok nemzetisport.hu

Bolla Bendegúzék a Young Boys otthonába látogatnak.