S. T. J.
2023.08.17 23:26 Frissítve: 2023.08.18 23:21

Magyar légiósokkal indul a német és a görög bajnokság; Csipes Tamara- és Schmidt Ádám-interjú

A Nemzeti Sport pénteki számából ajánljuk:

 

Rajtol a görög élvonalbeli futballbajnokság, amelyben a PASZ Lamia kötelékében szerepel a nyáron a Paksi FC-től szerződtetett Nagy Gergely. A pénteki nyitányon csapata a Volosz otthonában játszik. „Teljesen kicserélődött a játékosállomány, az elmúlt hetekben tizenkét futballista érkezett a klubhoz” – mondta lapunknak a 29 éves kapus, akinek a szintén 29 esztendős, huszonötszörös moldovai válogatott Alexei Koselev és a 24 éves görög Vasziliosz Hadziemanuil a posztriválisa. A bajnoki főpróbán, az Atromitosz ellen 2–0-ra elveszített felkészülési mérkőzésen végig a magyar légiós állt a kapuban. A cél a biztos bennmaradás, a Lamia az előző két idényben rendre az utolsó fordulóban, sőt az utolsó fél órában maradt bent az első ligában.

Interjút adott lapunknak Schmidt Ádám. A sportért felelős államtitkár, a budapesti atlétikai vb kormánybiztosa elmondta, amikor tavaly májusban felállt az államtitkárság, egyöntetű álláspont volt, hogy a jövőbeli hazai sportesemények adjanak többet, mint néhány napnyi versenysportot. A cél, hogy az eseményekkel minél több embert sikerüljön ösztönözni arra, hogy legyen élete része a mozgás. „Az atlétikai világbajnokság is más élményt nyújt annak, aki, mondjuk, már életében legalább egyszer megpróbált lefutni sprintben száz métert. Így sokkal személyesebb az élmény, mintha az ember egyszerűen csak megveszi a jegyet, kimegy, megnézi és hazamegy.” Az államtitkár azt is elárulta, kik a kedvenc atlétái itthon és külföldön.

Interjút adott a Nemzeti Sportnak Csipes Tamara. A kétszeres olimpiai, kilencszeres világ- és Európa-bajnok kajakos őszintén beszélt arról, hogy az Európai Játékokon érzelmi hullámvölgybe került, és arról is, miként kapaszkodott ki e gödörből. A négyesről azt mondta, „szerintem a jelenlegi legjobb opciót választotta a szövetségi kapitány, Hüttner Csaba. Fojt Sára és Pupp Noémi ütőképesebbek párosban, mint Gazsó Alida Dórával és velem négyesben”. Az egység többi tagja elfogadta, hogy Csipes az irányító négyük közül a hajóban. Az ő feladata többek között az is, hogy bátorítsa a társait arra, jelezzék, ha valami nem stimmel, s ne csak üljenek csendben. Szóba került az is, hogy a kvótaszerző világbajnokságon duplázik, K–1 ötszáz méteren is indul.

előfizető vagyok, elolvasom a lapot Nincs előfizetésem, digitálisan olvasnám a lapot Előfizetnék a nyomtatott lapra
2023.11.27 19:00:16

Légiósok nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. A kapitány élesben tesztelte, mire képes.

2023.11.25 23:07:39

Légiósok nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY.Amikor könnyeivel Marco Rossi zakóját áztatta, egy egész ország szerette meg.

2023.11.24 19:17:48

Légiósok nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Ha Szoboszlai ezt is megugorja, az lenne csak méltó a magyar labdarúgás napjához!

2023.11.06 14:07:00

Légiósok nemzetisport.hu

A Bundesligában Leipzig–Freiburg mérkőzés lesz, de a magyar válogatott mezőnyjátékosai mindkét csapatban sérültek.