V. J. 2020.12.05 13:47 Frissítve: 2020.12.05 14:02

Légiósok: Szabics néhány éve majdnem a Sturm Grazhoz vitte Szoboszlait

Érdekes történetre hívta fel a figyelmet a spox.com szakportál. Az elmúlt hónapokban rengetegen követik figyelemmel a Red Bull Salzburgban futballozó Szoboszlai Dominik pályafutását, akinek a karrierje teljesen másképp is alakulhatott volna, ha néhány éve egy másik osztrák csapathoz, a Sturm Grazhoz igazol, amelynek akkori pályaedzője Szabics Imre nagyon szerette volna a klubhoz csábítani az akkor 15 éves középpályást.

Vajon hogyan alakult volna Szoboszlai karrierje, ha 15 évesen a Grazhoz igazol? (Fotó: Getty Images)

A spox.com azt írja, Szoboszlai Dominik még Székesfehérváron (a Főnix Goldban, illetve a csapattal egy ideig partnerkapcsolaban álló Videoton utánpótlásában) futballozott, amikor 12 éves korában először felfigyeltek rá az graziak.

A középpályás 15 éves volt, amikor a Sturm Graz akkori pályaedzője, Szabics Imre elhívta Szoboszlait a stájerországi csapathoz, ám egy akkor érvényes FIFA-szabályozás nem tette lehetővé, hogy 16. életévének betöltése előtt országot váltson, így a tehetséges középpályás Magyarországon maradt.

„Szívesen jött volna hozzánk, ha nem lett volna ez az akadály – mesélte Szabics a szakportálnak.

Mire a középpályás betöltötte tizenhatodik életévét, felfigyeltek rá a graziaknál jóval erősebb utánpótlásbázissal rendelkező Red Bull Salzburgnál is, ahonnan ajánlatot tettek Szoboszlainak. A játékos ezt elfogadta, a folytatás pedig már szinte mindenki számára ismert…

2021.01.11 13:09:07

Légiósok PÓR KÁROLY

„Hihetetlen, hogy húszévesen ilyen rangos díjra jelölték” – Esterházy Mátyás kulisszatitkokat is elárult.

2021.01.09 21:26:07

Légiósok SOMOGYI ZSOLT

NS-VÉLEMÉNY. Reménykedve várjuk a hasonlóan sikeres folytatást.

2021.01.08 22:24:50

Légiósok DEÁK ZSIGMOND

ALAPVONAL. Szoboszlai alaptehetsége, jelenlegi játéktudása felette áll az 1997-es Dárdaiénak, aki viszont képes volt arra, hogy kihozza magából a maximumot.