Légiósok: Sallai Roland aláírt a Freiburghoz – hivatalos

Vágólapra másolva!
2018.08.31. 15:24
null
Sallai Roland új csapata mezével (Fotó: scfreiburg.com)
A német élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Bundesliga) szereplő Freiburg a hivatalos oldalán jelentette be, hogy szerződtette Sallai Rolandot a ciprusi APOEL-től.

 

A bajnokságot a kupagyőztes Frankfurt elleni vereséggel kezdő német klub a hét elején tett 4.5 millió eurós ajánlatot a 21 esztendős játékosért, és ezt az APOEL el is fogadta a klubelnök csütörtök esti nyilatkozata szerint.

Sallai az Asztana elleni Európa-liga-mérkőzést követően Freiburgba utazott, hogy átessen az ilyenkor szokásos orvosi vizsgálaton, amelyre pénteken került sor. A klub ezután hivatalos közleményben jelentette be a szerződtetését: a magyar válogatott támadó a 22-es mezszámot kapta, a szerződét részleteit – így azt sem, hogy hány évre írtak alá a felek – nem hozták nyilvánosságra.

„Roland sokoldalú, támadó szellemű futballista, aki szeret a szélen játszani. Megfelelő hozzáállása van, így gyorsan be fog illeszkedni, majd fejlődni. Tökéletesen illik az elképzeléseinkbe, nagyon boldogok vagyunk, hogy sikerült megszereznünk” – mondta Klemens Hartenbach sportigazgató.

„Mindenáron ide akartam jönni, boldog vagyok, hogy sikerült. A Freiburg neve jól cseng a fiatal játékosok között, ráadásul a Bundesliga óriási kihívás, örülök, hogy itt lehetek” – mondta Sallai.

Sallai a Puskás Akadémián nevelkedett, és ott lett NB I-es játékos. 2016 nyarán kölcsönvette az akkor még az olasz élvonalban szereplő Palermo, amelyben 21 bajnokin szerepelt (11-szer kezdőként, tízszer csereként), és egy gólt szerzett. A kölcsönszerződés lejártával visszatért a Puskás Akadémiához, de nem maradt sokáig Magyarországon, az APOEL kétmillió euróért szerződtette. Egyetlen ciprusi idényében 29 bajnokin kilenc gólt szerzett, ezáltal fontos szerepet játszott a klub 27. bajnoki címében. Az APOEL-lel továbbá szerepelt a BL-csoportkörben, míg a most zajló szezonban két BL- és öt El-selejtezőmeccsen játszott, utóbbi sorozatban egy gólt és egy gólpasszt jegyzett.



Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik