S. ZS. 2016.07.16 09:09 Frissítve: 2016.07.16 09:40

Légiósok: Nagy Ádám évi egymillió eurós fizetésre mondott nemet

Az FTC-től távozó Nagy Ádám a nyáron válogathatott az ajánlatok közül, az Eb-nyolcaddöntős magyar válogatott labdarúgóját nem a pénzszerzés motiválta, amikor négy évre aláírt a Bolognához. Menedzsere szerint mesés fizetést is visszautasítottak, mert szakmailag nem volt előnyös.

 

Nagy Ádám már Bolognában (Fotó: Twitter)

„Ádámmal együtt az elejétől kezdve hangsúlyoztuk, hogy nem a pénz a legfontosabb. Annyit elmondhatok, hogy nem az anyagilag legjobb ajánlatot tevő klub volt a befutó – mondta a Nemzeti Sportnak Kövesdi Viktor, a játékost képviselő CMG menedzseriroda egyik igazgatója. – Volt olyan is, amely évi egymillió eurós fizetést ígért, de olyan országról volt szó, ahová hiba lett volna az ő korában elmenni. Az elején eldöntöttük, olyan klubot keresünk, amely nagyon akarja a játékost, ahol az edző, a sportigazgató is ragaszkodik hozzá, ahol komolyan számolnak vele. Voltak nagynevű klubok, csábító anyagi ajánlatok, de sportszakmailag nem soroltuk a komoly érdeklődők közé, aki azt mondta, kifizeti a vételárat, Ádámnak szép fizetést kínál, de azonnal kölcsönadná egy kisebb csapatnak, mert náluk szerintük még nem tud játszani. Az ilyen megkereséseket a játékossal egyeztetve tisztelettel megköszöntük, és mondtuk, reméljük, néhány év múlva találkozunk, amikor már nem akarják kölcsönadni.”

A szurkolókat – főként a ferencvárosiakat – leginkább az foglalkoztatja, hogy mennyire reális a Nagyért kialkudott másfél millió eurós vételár, amit a többségük kevesell.

„Az árat, mint mindig, ezúttal is a piac határozta meg. Ha Ádám nem magyar, hanem szerb vagy horvát játékos, nem ennyi lett volna az ár. A posztja is befolyásolja az árát, hiszen nem góllövő csatárról van szó. A sajtóban szó volt a háromszázezres állítólagos árról. Nos, egy éve senki nem fizetett volna annyit Ádámért, akit a Fradi annak idején ingyen igazolt. Az pedig természetes, hogy sokan keveslik az árat, vagy a Bolognát kis csapatnak tartják. A szurkolók, ha szavazni kell, nyilván szívesebben látnak valakit a Liverpoolban, a Chelsea-ben vagy a Benficában, de ha ezeknek a kluboknak valamelyikébe szerződött volna, most az lenne a kérdés, jó volt-e ilyen nagy csapatba mennie, játszik-e, fejlődik-e eleget. Mindig, minden igazolást az idő igazol. Ádám számára minden adva van ahhoz, hogy a megfelelő lépést megtegye. Ismerve az elszántságát, elhivatottságát, a munkához való hozzáállását, rajta semmi nem múlik majd."

A NEMZETI SPORT SZOMBATI SZÁMÁBAN HOSSZABB INTERJÚT OLVASHATNAK A MENEDZSERREL, AKI ELÁRULJA A NAGY-TRANSZFER KULISSZA MÖGÖTTI RÉSZLETEIT, ÉS ELMONDJA, HOGY AZ OLASZOK MILYEN MEGGYŐZŐ LÉPÉSEKET TETTEK A KÖZÉPPÁLYÁS MEGSZERZÉSÉÉRT.

2021.08.20 22:13:50

Légiósok MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Az ok egyszerű: pedagógia.

2021.07.27 04:15:25

Légiósok BODNÁR ZALÁN (Split)

Helyszíni riport a horvát bajnokság fergeteges hangulatú Hajduk Split–NK Osijek rangadójáról.

2021.05.19 08:35:18

Légiósok BABJÁK BENCE

Jesse Marsch megmondta: a magyar kapus nem mehet sehova – a Leipzig minden ajánlatra ráígért.