K. T. I.
2020.04.08 16:46 Frissítve: 2020.04.08 19:26

Légiósok: Eleinte nem volt megfelelő a hozzáállásom – Szoboszlai

Korábbi edzője, Marco Rose szavai nélkül Szoboszlai Dominik ma jó eséllyel nem lenne a Red Bull Salzburg alapembere – minderről a játékos maga beszélt egy osztrák podcastműsorban.

Szoboszlai Dominik hálás Marco Rosénak (Fotó: AFP)

 

A műsorban Szoboszlai felidézte 2018. május 27-ét, ez volt az a nap, amikor először léphetett pályára a Red Bull Salzburg első csapatában, mindössze 17 évesen. Ezt követően azonban jó időnek kellett eltelnie, mire alapemberré vált. Az azóta már a Borussia Mönchengladbachot irányító Marco Rose idejében ez nem is nagyon jött össze neki.

„Marcónál nem volt túl sok lehetőségem, de ez az én hibám is volt. Az elején, amikor felkerültem a Lieferingből, azt gondoltam, rendben, ha továbbra is úgy dolgozom, mint eddig, akkor ugyanúgy megkapom majd a lehetőséget is Salzburgban. Csak ez nem így működött” – mesélte Szoboszlai.

„Marco arról beszélt, többet kell dolgoznom, többet kell futnom, itt már nem fér bele, hogy utolsók közt érkezzek az edzésre, és az elsők között akarjak távozni. Megfogadtam a tanácsait. Igazából nagy köszönettel tartozom neki, mert a szavai nélkül nem tartanék ott, ahol most vagyok. Ha nem így történt volna, Jesse Marschnál sem kaptam volna sokkal több lehetőséget” – mondta önkritikusan a nyolcszoros magyar válogatott középpályás.

A teljes műsor – német nyelven – ide kattintva hallgatható meg.

2023.01.28 20:27:41

Légiósok nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Végre van egy futballistánk, aki nem csupán tüzel, lőni is tud.

2023.01.28 00:14:14

Légiósok nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Sportolóink a legtöbbször akkor szembesülnek a valósággal, amikor szétpattan a burok. Vagy legalábbis vészesen repedezik. Ezért lehet, hogy sokan el sem tudnak mást képzelni a versenyzés után, csak a sportágukat. Érthetően, hiszen azt ismerik, magabiztosan közlekednek benne, hogy mennyit tudnak róla, kérdés, de a lényeg: a múlt(juk)ból kívánnak megélni.

2023.01.27 12:55:21

Légiósok nemzetisport.hu

Szoboszlaiék a Stuttgartot fogadják, a Schäfer Andrást foglalkoztató Union Berlin városi rangadót vív.

2023.01.13 23:01:50

Légiósok nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Mentalitásban kevés hozzá hasonló magyar labdarúgó van.