Légiósok: El tudnám képzelni Szoboszlait a Juvéban – Rossi

Vágólapra másolva!
2020.11.02. 10:41
null
Rossi látja Szoboszlai helyét Olaszországban (Fotó: Szabó Miklós)
A magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi interjút adott a torinói székhelyű, Tuttosport című lapnak. Ebben többek között részletesen beszélt a Red Bull Salzburg tehetséges középpályása, Szoboszlai Dominik helyzetéről is – számolt be róla az index.hu.


Az olasz kapitány szerint a mindössze húszéves labdarúgó legkésőbb a nyáron mindenképpen klubot vált, és nagy esélyt lát arra, hogy Olaszországban fog kikötni:

„Ha egy német klubhoz igazolna, azonnal készen állna a játékra, de igazán Olaszországban tudna teljes játékossá válni, noha szüksége lenne némi időre, hogy felvegye a Serie A ritmusát. Az értéke 25-30 millió euró körül van. Ezt a Juventus meg tudná engedni magának, ahol el is tudnám képzelni, de persze ez nem egy akkora összeg, ami más klubokat visszatartana” – idézi az Index a szövetségi kapitány Tuttosportnak adott interjúját..

ROSSI A FRADIRÓL
„A Ferencvárost a magyar Juventusnak becéznék? A múlt és a címek alapján lehet, de ha az a kérdés, hogy melyik olasz csapathoz hasonlít a Ferencváros, én inkább mondanám az Atalantát, legalábbis taktikai, technikai szempontból. Szerhij Rebrov sikeresen ötvözte az ukrán és a magyar foci előnyeit Lobanovszkij mester tanításai alapján. Rebrov egy intenzív, fizikálisan meggyőző csapatot épített, amely keresi az egy-egy elleni párharcokat, csakúgy mint Gasperini Atalantája” – jellemezte a BL-ben szereplő magyar bajnokot Marco Rossi a Tuttosportnak.

Rossinak tudomása van róla, hogy korábban a Lazio, a Milan és a Napoli is szerződtetni akarta Szoboszlait, de a Juventus is érdeklődött iránta.

Az olasz rekordbajnoknak már adott is néhány tanácsot, ha netán az átigazolása mellett döntenének. A szövetségi kapitány úgy látja:

„Szoboszlai olyan középpályás, aki bármikor képes betalálni és gólpasszokat adni. Játszhat támadó középpályást, de visszavont csatárként is megállja a helyét. A Juventusnál ideális lenne Aaron Ramsey posztjára. Európa tíz legtehetségesebb futballistájának egyikét tisztelhetjük a személyében” – fogalmazott Rossi.

A magyar válogatott szövetségi kapitánya hétfőn délután hirdeti ki az Izland ellen november 12-én esedékes Eb-pótselejtező-döntőre, valamint a Szerbia és Törökország elleni Nemzetek Ligája-csoportmérkőzésekre készülő keretét.

Eközben a Ferencváros szerdán éppen a Juventust fogadja a Puskás Arénában a Bajnokok Ligája csoportkörének harmadik fordulójában.

BAJNOKOK LIGÁJA
G-CSOPORT, 3. FORDULÓ
November 4., szerda
21.00:
FC Barcelona (spanyol)–Dinamo Kijev (ukrán) – élőben az NSO-n!
21.00: FERENCVÁROS–Juventus (olasz) – élőben az NSO-n!

EB-PÓTSELEJTEZŐ
DÖNTŐ
, november 12., csütörtök
20.45: Magyarország–Izland

NEMZETEK LIGÁJA
B-LIGA, 3. CSOPORT
November 15., vasárnap

20.45: Magyarország–Szerbia
November 18., szerda
20.45: Magyarország–Törökország

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik