B. L.
2020.05.26 16:13 Frissítve: 2020.05.27 02:02

Légiósok: a Hibernian megerősítette, Bogdán a nyáron távozik

Ahogyan valószínűsíthető volt, Bogdán Ádám a nyáron távozik a Hiberniantől – derül ki a skót csapat Twitter-bejegyzéséből.

Bogdán Ádám már ki van éhezve az éles mérkőzésekre (Fotók: Getty Images)

 

„Megerősíthetjük, hogy Bogdán Ádám, Steven Whittaker és Vykintas Slivka távozik a csapattól szerződésük júniusi lejártát követően. A trió a pályán és a pályán kívül is sokat tett a klubért, a legjobbakat kívánjuk mindannyiuknak” – írta a skót klub.

Hibernian FC on Twitter

We can confirm that Adam Bogdan, Steven Whittaker and Vykintas Slivka will depart from Easter Road Stadium following the expiry of their contracts in June.  The trio have made a real impact at Easter Road on and off the pitch. We wish them all the best for the future.BOGDÁN ÁDÁM NÉVJEGYE
Született: 1987. szeptember 27., Budapest
Nemzetisége: magyar
Posztja: kapus
Válogatottság/gól (2011–): 20/0
Klubjai: Vasas (2005–2007), Vecsés (2007 – kölcsönben), Bolton Wanderers (angol, 2007–2015), Crewe Alexandra (angol, 2009 – kölcsönben), Liverpool (angol, 2015–2019), Wigan (angol, 2016 – kölcsönben), Hibernian (skót, 2018–2019 – kölcsönben), Hibernian (skót, 2019–2020)
Jelentősebb eredménye: angol Ligakupa-döntős (2016)
Egyéni elismerései: 2x az év magyar játékosa (2012, 2013), az év játékosa a Boltonnál (2012)

„Miután félbeszakadt a bajnokság, a Hibs vezérkara ötven százalékkal csökkentette a játékosok fizetését, ugyanakkor azt is leszögezte, hogy a nyáron nem igazol új futballistákat, sőt a lejáró szerződésű labdarúgókkal sem hosszabbít. Hogy ez az állapot meddig tart, egyelőre senki sem tudja, ám az biztos, hogy amíg a klub nem képes bevételt generálni, addig meg kell húznia a nadrágszíjat. A képlet egyszerű: amíg nem tér vissza a futballélet a normális kerékvágásba, amíg nem lehetnek nézők a lelátón, bevétel sem igazán lesz. Elnézve a jelenlegi állapotot, félő, hogy ez még kicsit odébb van. Mivel az én szerződésem június harmincadikáig szól, a fenti tények ismeretében valószínűsíthető, hogy elköszönök a Hiberniantól”mondta nemrégiben Bogdán Ádám a Nemzeti Sportnak.
 
A Ferencvárossal is szóba hozott kapus jelenleg a III. Kerületi TVE-nél készül. Ha úgy alakul, hogy hazatér, Bogdán Ádám 32 évesen mutatkozhat be az NB I-ben. A II. Kerületi UFC-ben, majd a Vasasban nevelkedő kapus Angyalföldön lett a felnőttkeret tagja, ám az első csapatban nem jutott szóhoz – négy bajnoki mérkőzésen ült a kispadon. Még a húszat sem töltötte be, amikor a piros-kékek 2007 elején kölcsönadták az NB II-es Vecsésnek, amelyben remekelt, teljesítményével elérte, hogy a Bolton Wanderers kétéves szerződést kínáljon neki. A folytatás ismert, a két esztendőből tizenhárom lett, Bogdán Ádám a Bolton mellett a Liverpoolt, a Wigant és a Hiberniant is szolgálta. Védett az angol és a skót élvonalban, vagyis a Premier League-ben és a Premiershipben is – a magyarországi premier még várat magára. Meglehet, már nem sokáig.

„Óriási élmény volt másodszor is ezt a fantasztikus klubot képviselni. Csupa jó érzésekkel távozom a Hiberniantől és Edinburgh városától is. Mindkettőt hiányolni fogom, biztos vagyok benne, hogy a lehető leghamarabb ellátogatunk ide, mert már a kezdetektől fogva úgy érezzük, hogy második otthonra leltünk Edinburgh-ben” – írta Instagram-oldalán a magyar kapus.

It was an absolute pleasure representing this fantastic club the second time around. I'm taking only good memories with me from Hibernian and from the city of Edinburgh too! I will miss both. I'm sure We will come and visit as soon as we can because we were made to feel home from the beginning and we found our second home in Edinburgh.

Welcome back to Instagram. Sign in to check out what your friends, family & interests have been capturing & sharing around the world.


 

2023.01.28 20:27:41

Légiósok nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Végre van egy futballistánk, aki nem csupán tüzel, lőni is tud.

2023.01.28 00:14:14

Légiósok nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Sportolóink a legtöbbször akkor szembesülnek a valósággal, amikor szétpattan a burok. Vagy legalábbis vészesen repedezik. Ezért lehet, hogy sokan el sem tudnak mást képzelni a versenyzés után, csak a sportágukat. Érthetően, hiszen azt ismerik, magabiztosan közlekednek benne, hogy mennyit tudnak róla, kérdés, de a lényeg: a múlt(juk)ból kívánnak megélni.

2023.01.27 12:55:21

Légiósok nemzetisport.hu

Szoboszlaiék a Stuttgartot fogadják, a Schäfer Andrást foglalkoztató Union Berlin városi rangadót vív.

2023.01.13 23:01:50

Légiósok nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Mentalitásban kevés hozzá hasonló magyar labdarúgó van.

2023.01.05 22:02:01

Légiósok nemzetisport.hu

A 18-szoros válogatott középpályással megbecsülésről, célokról és a mágikus 10-es mezről is beszélgettünk.