Belgium: Köteles csalódott a szurkolók füttye miatt

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.04.03. 16:03
A Genk magyar kapusa, Köteles László őszintén nyilatkozott a belga labdarúgóklub belső problémáiról, és sajnálkozva beszélt arról, hogy a rossz eredmények miatt a klub szurkolói elpártoltak a csapattól, s rendre a játékosok pocskondiázásáról szólnak a mérkőzések.

„Alvás helyett csak hunyorogtam a meccsünk után – nyilatkozta a legutóbbi, Zulte-Waregem elleni 3–0-s hazai vereség után a Het Laatste Nieuwsnak a magyar kapus. – Általában jól alszom egy-egy mérkőzés után, akárhogy is alakul, de ezúttal csak pörgött a film: hogy tudtam volna mindezt megelőzni?”

A bajnokságot kiválóan kezdő Genk november 10. óta 12 vereséget szenvedett a pontvadászatban, miközben csak négyszer nyert és egy döntetlent játszott, a szurkolók pedig egyre inkább az együttes ellen fordultak.

„Az öltözőben is pocsék a hangulat. Ha minden jól megy, móka van és kacagás, de most mintha elveszett volna a bizalom egymás iránt. Időbe telik, amíg Emilio Ferrera rendszerét átvesszük. Azt mondta, ha lesz vele egy tökéletes felkészülésünk, a Genk ismét egy futballgépezet lehet” – fogalmazott a február végén Mario Beent váltó Emilio Ferreráról a kapuvédő.

„A keret továbbra is minőséget képvisel, és ez nem tarthat így sokáig. Muszáj kitörnünk, és egy győzelem lendületet adhat, de sürgősen változtatni kell a dolgokon, különösen a hazai meccseken, mert a helyzet frusztráló. Mindenkinek megvannak a hibái, mindenkinek magába kell néznie” – mondta Köteles, aki szerint az egyik legnagyobb probléma, hogy a drukkerekkel is megváltozott a kapcsolatuk.

„Teljesen elhidegült a kapcsolatunk a szurkolókkal. Megértem, hogy az emberek fütyülnek, de támogatásra lenne szükségünk. Amikor Pieter Gerkens lejött a pályáról, húszezer néző kezdett fütyülni. Mit érezhet Fabien Camus, amikor a földig hordják? Ugyanez igaz Ilombé Mboyóra is: nem játszik rosszul, de a nyomás óriási. Tudják, mit szeretnék? Hogy zárjuk le a szezont, és kezdjük elölről!”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik