A Fradiról nincs szó, Németországban maradhat a tehetség

Vágólapra másolva!
2016.01.07. 16:47
null
Kalmár Zsolt távozhat a lipcseiektől (Fotó: archív)
A Nemzeti Sport Online német forrásokból úgy értesült, hogy több Bundesliga 2-es klub is hívja az RB Leipzignél mellőzött támadót, Kalmár Zsoltot. Jövőjéről az őt képviselő Stars and Friends menedzserirodánál érdeklődtünk.

Továbbra is kérdéses, hogyan alakul a jövője a hétszeres válogatott Kalmár Zsoltnak, aki az ősszel a német másodosztályban listavezető RB Leipzig első csapatában csak négy bajnokin kapott lehetőséget.

Német forrásból úgy értesültünk, hogy a másodosztályban 15. helyen álló Fortuna Düsseldorf és a 14. FSV Frankfurt is szerződtetné a 20 éves magyar támadó középpályást, csakúgy, mint az osztrák első osztályban 4. helyen telelő Sturm Graz. Itthon pedig a Fradi-szurkolók egy csoportja szívesen látná az Üllői úton is.

A Nemzeti Sport Online megkereste a futballistát képviselő Stars and Friends menedzserirodát, azt a tájékoztatást kaptuk, hogy külföldi kölcsönszerződésről folynak egyeztetések, vagyis a Ferencvárosról nem.

„A magyarországi folytatásról nincs szó. Elsősorban német klubok érdeklődnek Kalmár Zsolt iránt, németországi vagy ausztriai folytatásban gondolkodunk, és az is biztos, hogy az RB Leipzig nem engedné el végleg a válogatott játékost. Csapatnevekről még korai beszélni, de szeretnénk mielőbb megtalálni Kalmár számára a lehető legjobb megoldást. Közeleg az Európa-bajnokság, és neki az a fontos, hogy minél több játéklehetőséget kapjon, hogy legyen esélye bekerülni Bernd Storck szövetségi kapitány keretébe” – reagált megkeresésünkre az ügynökség.

Kalmár legutóbb a Görögország elleni, athéni Eb-selejtezőn szerepelt a válogatottban, a 4–3-ra elveszített meccsen a 71. percben csereként lépett pályára, majd nem sokkal később gólpasszt adott Németh Krisztiánnak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik