ZTE: környezetvédelmi programot jelentett be a klub

R. B.R. B.
Vágólapra másolva!
2021.08.26. 13:50
A labdarúgó NB I-ben szereplő Zalaegerszegi TE a hivatalos honlapján bejelentette, a fenntartható jövő érdekében környezetvédelmi programot vezet be.

„Gyakran hangoztatjuk, hogy a ZTE FC a jövő klubja – idézi a ztefc.hu Végh Gábor tulajdonost. – Eszerint fontos számunkra, hogy lehetőséget biztosítsunk a tehetséges magyar labdarúgók számára, de a klub életében kardinális kérdés az is, hogy értékteremtő munkát végezzünk a pályán kívül is. Célunk, hogy példát mutassunk a sportszerető társadalom számára, hiszen játékosaink nemcsak labdarúgók, hanem véleményvezérek is, akik segíthetnek abban, hogy szurkolóink nyitottan és tudatosan álljanak a környezetvédelem témaköréhez. Szeretném, ha nemcsak az országban, hanem regionális szinten is kiemelkedő lenne a ZTE FC fenntarthatósági stratégiája a többi sportegyesülettel összehasonlítva!”

A zalaiak többek között szelektív hulladékgyűjtést vezettek be, kizárólag újratölthető poharakat használnak, környezetbarát és újrahasznosított termékeket is kínálnak a szurkolói boltjukban, kerékpártárolókat építenek, a pályákat csapadékvíz segítségével, kútból öntözik, valamint megállapodást kötöttek a WWF Magyarországgal.„Gyakran hangoztatjuk, hogy a ZTE FC a jövő klubja – idézi a ztefc.hu Végh Gábor tulajdonost. – Eszerint fontos számunkra, hogy lehetőséget biztosítsunk a tehetséges magyar labdarúgók számára, de a klub életében kardinális kérdés az is, hogy értékteremtő munkát végezzünk a pályán kívül is. Célunk, hogy példát mutassunk a sportszerető társadalom számára, hiszen játékosaink nemcsak labdarúgók, hanem véleményvezérek is, akik segíthetnek abban, hogy szurkolóink nyitottan és tudatosan álljanak a környezetvédelem témaköréhez. Szeretném, ha nemcsak az országban, hanem regionális szinten is kiemelkedő lenne a ZTE FC fenntarthatósági stratégiája a többi sportegyesülettel összehasonlítva!”

A zalaiak többek között szelektív hulladékgyűjtést vezettek be, kizárólag újratölthető poharakat használnak, környezetbarát és újrahasznosított termékeket is kínálnak a szurkolói boltjukban, kerékpártárolókat építenek, a pályákat csapadékvíz segítségével, kútból öntözik, valamint megállapodást kötöttek a WWF Magyarországgal.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik