nemzetisport.hu 2015.08.06 13:54 Frissítve: 2015.08.06 14:38

Videoton: nem szeretnének Fradi-szurkolót a hazai szektorban

Mint beszámoltunk róla, a Videoton–Ferencváros NB I-es bajnokin egy szektorban terveznek szurkolni a fehérvári és a fővárosi klub ultrái. A Videoton a vidi.hu-n tette közzé, hogy „a biztonsági szempontokat szem előtt tartva, a klub, a csapat és a mérkőzésre kilátogató többi szurkoló érdekében nem járul hozzá, hogy egy rivális klub szervezett szurkolói csoportjának tagjai a Sóstói Stadion hazai szurkolóinak fenntartott szektorokban foglaljanak helyet!” Az alábbiakban változtatás nélkül tesszük közzé a közleményt.

A Videoton nem szeretné, hogy saját ultrái a Fradi szurkolóival együtt drukkoljanak (Fotó: NS-archív)

„A Videoton FC több forrásból is arról értesült, hogy az FTC és a Videoton FC szervezett szurkolói csoportjai közös felhívást adtak ki, mely szerint a szombat este 20.30-kor megrendezésre kerülő Videoton FC–Ferencvárosi TC mérkőzésen a hazai és a vendégszurkolók ugyanabban a szektorban kívánják buzdítani saját csapatukat, azzal a szándékkal, hogy felhívják a figyelmet a Ferencvárosnál és az egész hazai labdarúgásban kialakult lelátói helyzetre.

Klubunk egyeztetést folytatott a demonstráció egyik szervezőjével, a Red Blue Devils szurkolói csoporttal, felkérve annak vezetőit, hogy biztonsági okokból tekintsenek el a Sóstói Stadionba tervezett, elsősorban a Ferencvárosi TC belügyeivel kapcsolatos akciótól, hiszen a Videoton FC nem támogathatja a hatályos szabályozások szándékos megszegését. Klubunk nem engedhet semmilyen tevékenységet a Sóstói Stadion lelátóin, amely az előírásokat szem előtt tartó szurkolók biztonságát veszélyeztetheti. Sem a törvényi előírások, sem a Sóstói Stadion biztonsági rendszabályai nem teszik lehetővé, hogy a hazai és a vendégcsapat szurkolói azonos szektorba léphessenek be.

A Videoton FC vezetősége rendkívül sajnálatosnak tartja a fehérvári ultrák szerepvállalását a tervezett akcióban, hiszen a Videoton FC, az első osztályban szereplő klubok közül egyedüliként, az elmúlt években sem tette kötelezővé a klubkártya használatát a hazai mérkőzésekre.

A fent nevezett szurkolói csoport tervezett aktivitása olyan lépések megtételére kényszeríti klubunkat, amelyek a szurkolók legnagyobb részének sajnálatos módon fölösleges kellemetlenségeket okoznak, de a biztonsági szabályok betartása továbbra is elsődleges szempont a mérkőzés felelősségteljes szervezésénél. Az online jegyvásárlás lehetőségét ezért klubunk erre a mérkőzésre felfüggesztette.

A Videoton FC továbbra is arra kéri a közleményt kiadó szervezőket, a Red Blue Devils és a Szurkolók Személyiségi Jogok Nélkül szurkolói csoportokat, hogy vonják vissza a felhívásukat, és ne folytassák az akció további szervezését. Egyúttal kérjük a Ferencváros szurkolóit, hogy ne vásároljanak jegyet a hazai szektorokba! Amennyiben más klub szurkolója a hazai szektorba vált jegyet, azzal megsérti a pályarendszabályt, a biztonsági szolgálat pedig megtagadhatja számára a belépést, valamint mérkőzés közben kivezetheti a szektorból.

A Videoton FC egyben határozottan cáfolja, hogy bármilyen formában kezdeményezte vagy támogatta volna a Red Blue Devils szurkolói csoport Facebook-oldalának törlését, kijelentve, hogy tudomása sem volt semmilyen ilyen irányú kezdeményezésről.  

Videoton FC”

A Videoton FC tulajdonosa, Garancsi István az alábbiakban reagált a kialakult helyzetre 
„RBD-sek, miért teszitek ezt? Elkeserítő és érthetetlen, hogy minden erőfeszítésünk ellenére újabb és újabb indokot találtok arra, hogy a szurkolás helyett valamilyen akciót, ügyet, demonstrációt hozzatok elő, amivel újabb felesleges költségekkel, feladatokkal terhelitek a klubot, a megszokottnál sokkal nagyobb létszámú biztonsági személyzetre, rendőri biztosításra lesz szükség, kellemetlenséget okoztok azoknak, akik a szabályokat betartva szeretnének kijönni a stadionba és buzdítani a csapatot. Klubtulajdonosként és MLSZ elnökségi tagként is végig azon dolgoztam, hogy megoldódjon a klubkártya körül kialakult helyzet, megtörtént a felfüggesztés, a Sóstói Stadionban soha nem is lett bevezetve a rendszer, számtalanszor próbáltunk egyeztetni veletek arról, hogy normális együttműködés alakulhasson ki. Vajon mi lesz a következő akció, amire fel kell készülnünk, amellett, hogy ezúttal is elnézést kérünk a Vidi szurkolóknak a szabályokat betartó döntő többségétől, akiket a kialakult helyzet miatt további szigorításokkal kell terhelnünk?”

 

2021.07.31 06:41:34

Labdarúgó NB I A MÉRKŐZÉSRŐL TUDÓSÍT: PIETSCH TIBOR (összefoglaló), PÓSFAI GYULA (percről percre)

A meccs fordulópontja Klemenz VAR-ral felülbírált kezezése volt, amely után kiállították a kispesti védőt.

2021.07.31 06:41:34

Labdarúgó NB I BORBOLA BENCE (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

A rétközi csapat nagyon bátran futballozott a címvédő otthonában, és 2–1-re győzni tudott.

2021.07.31 01:17:51

Labdarúgó NB I P. K.

NB I-ES RAJT. Az előző idény dobogósai közül a nyári forma alapján a címvédő várja a legjobb formában a nyitányt.

2021.07.30 22:27:23

Labdarúgó NB I VINCZE ANDRÁS

NS-VÉLEMÉNY. Lesz majd néhány ollózás, átemelés, kötény, okszizás...

2021.07.30 17:54:39

Labdarúgó NB I MOHAY GÁBOR (összefoglaló), PÓSFAI GYULA (percről percre)

Öt sárga és egy piros lapot osztott ki a bíró a közel 100 percig tartó találkozón.