nemzetisport.hu
2016.05.29 12:40 Frissítve: 2016.05.29 15:42

Van der Vaart kereste meg Dollt – kézilabdás barátnőjével együtt jönne?

A Nemzeti Sport Online szombaton jelezte, hogy a korábban a Real Madridban is futballozó, jelenleg a Betisben játszó Rafael van der Vaart magas fizetési igénye miatt nem valószínű, hogy a Fradiba igazol, annak ellenére, hogy volt egyeztetés a felek között. Holland forrásaink szerint azonban még nem teljesen lefutott az ügy, amelyben először nem is a magyar klub kereste meg a játékost...

Van der Vaart Estavana Polmannal együtt már szívesebben jönne a Fradihoz (Fotó: vip.de,archív)

 

A bild.de szombaton tette fel a kérdést: Doll Budapestre viszi Van der Vaartot? A cikkben a Ferencváros német vezetőedzője elismerte, nagyon szívesen látná csapatában a Real Madrid korábbi alapemberét, akivel korábban a Hamburgnál már dolgozott együtt.

A KAPUSNAK NEM JÁR LE A SZERZŐDÉSE
A Ferencvárossal kapcsolatos, hogy a korábbi hírekkel, illetve a Transfermarkt adatbázisával ellentétben nem jár le a szerződése a kapus Jova Leventének. Így arról sem beszélhetünk egyelőre, hogy a labdarúgó biztosan távozna a Fraditól.

A Nemzeti Sport Online külföldi forrásokból megtudta, hogy bár valóban volt egyeztetés a középpályással, egyelőre nem valószínű, hogy a Fradihoz szerződne, mert a magyar klub megközelítőleg sem tudna olyan fizetést biztosítani neki, mint a Betis, amelynél 1.2 millió eurót kap évente.

„Nem hiszem, hogy készen állna egy ilyen döntés meghozatalára. Ám ha az átigazolás mellett dönt, valószínű, hogy a szívére hallgat" – ezt Klaas Jan van der Veen, a holland soccernews.nl munkatársa nyilatkozta szombaton az NSO-nak, az újságíró ugyancsak nehezen tudja elképzelni Van der Vaart magyarországi szerződését.

Viszont a döntésben még a középpályás új szíve választottja, a holland válogatott kézilabdázó, Estavana Polman is szerepet játszhat – ha már a „szív” szóba került.

A legfrissebb, Hollandiából származó értesüléseink szerint ugyanis felvetődött, hogy a 74 válogatott meccsén 226 gólt szerző irányító-balátlövő is a Fradiba szerződne, az FTC kézilabdacsapatához. A 2015-ben vb-ezüstérmes holland válogatott alapemberének számító, jelenleg a dán Esbjergben játszó 23 éves Polman erősítést jelenthetne Elek Gábor együttesének.

Ez pedig már vonzó opció lehetne Van der Vaart számára, aki egyébként a hírek szerint maga kereste meg Dollt, hogy adott esetben szívesen dolgozna vele újra. Természetesen a Fradinál is szívesen látnák a 33 éves, 109-szeres holland válogatott labdarúgót. Az FTC azonban csak a töredékét tudná kifizetni Van der Vaart jelenlegi, évi 1.2 millió eurós fizetésének.

Úgy tudjuk, a holland gondolkodási időt kért, miután tájékozódott az esetleges magyarországi szerződés anyagi részleteiről. Az biztos, hogy a Betistől távozna, és mivel kevés lehetőséget kapott, de a fizetése magas, a sevillai klub sem gördítene akadályt a távozása elé, élő szerződése ellenére sem. A fő kérdés az, hogy a nemzetközi átigazolási időszak augusztusi hajrájáig Van der Vaart kap-e a ferencvárosinál minden szempontból sokkal jobb ajánlatot. Ha nem kap, és közben esetleg a Fradinak sikerülne az El-ben vagy a BL-ben főtáblára jutni, akkor lehetne sansz az érkezésére – de egyelőre nagy tételben nem érdemes fogadni rá.

Thomas Doll és Van der Vaart Hamburgban már dolgoztak együtt (Fotó: archív)

 

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A FERENCVÁROSNÁL
Érkezők:

Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérők:
Csilus Ádám (Soroksár, ?), Csilus Tamás (Kisvárda, ?), Haris Attila (Soroksár, ?), Kunsági Roland (Soroksár, ?), Valencsik Dávid (Soroksár, ?)
Az utánpótlásból felkerültek/ profi szerződést kötöttek:
Kiszemeltek: Burak Camoglu (német-török, Borussia Dortmund II – Németország), Marvin Ducksch (német, Borussia Dortmund II – Németország), Fiola Attila (Puskás AFC), Huszti Szabolcs (Eintracht Frankfurt – Németország), Lovrencsics Gergő (Lech Poznan – Lengyelország), Stieber Zoltán (Hamburg, a tavasszal kölcsönben Nürnberg – Németország), Szalai Ádám (Hoffenheim, a tavasszal kölcsönben Hannover 96 – Németország), Rafael van der Vaart (holland, Real Betis – Spanyolország)
Távozók:
Kölcsönbe távozók:
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: –
Távozhatnak/ érdeklődnek irántuk: Vladan Csukics (szerb, lejár a szerződése, visszavonul), Roland Lamah (belga, lejár a szerződése, érdeklődnek iránta: Crvena zvezda – Szerbia, Egyesült Államok, Katar, Kína), Nagy Ádám

2023.09.30 20:10:46

Minden más foci nemzetisport.hu

Kevés volt Stefanescu bombagólja Hagiék ellen, csereként állt be a kis Rivaldo, illetve Kecskés Ákos és Varga Roland is.

2023.09.30 14:44:48

Minden más foci nemzetisport.hu

Az észak-bácskaiak csütörtökön a görög Olympiakoszt fogadják a TSC Arénában.

2023.09.27 23:23:44

Minden más foci nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Az angolok például az egyik világbajnokságon odáig mentek a tradicionális maori harci tánc, a haka »tompító célzatú megelőzésében«, hogy nyitott V-alakban sorakoztak fel – mintegy elnyelendő a fekete mezeseket –, vállalva a több ezer font sterlinges bírságot is, amelyet a félpálya átlépéséért rótt ki rájuk a nemzetközi szövetség.

2023.09.26 19:55:51

Minden más foci nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Az Illés együttes először az 1968-as táncdalfesztiválon hallott dalával – Amikor én még kissrác voltam – megidézem az ifjúságomat, már ami a labdarúgás szeretetét illeti. Ezt azért írom le, mert noha Lionel Messit és Cristiano Ronaldót kiváló futballistának tartom, mindig feszengtem, amikor gyerekek tucatjait láttam a mezükbe bújva. Miért nem lehet honi játékoshoz kötődni? A válasz korszakoktól függően más és más volt.

Ajánló beállításra vár