Nemzetisport.hu 2011.06.15 19:16 Frissítve: 2015.03.22 01:15

Újpest: Volt, hogy széttépett a sajtó, de nem változtam - Lázár Bence

Tizenhárom bajnoki mérkőzésen szerzett nyolc góljával Lázár Bence volt a tavasz nagy felfedezettje. A fiatal játékos nyári pihenője „sebei nyalogatásával” telt, derékproblémáját kezeltette, erről is beszélt az ujpestfc.hu-nak adott interjújában.

 

„A csapattal kezdhettem el a felkészülést, de sajnos a kedd délutáni edzésen nem a többiekkel dolgoztam, hanem különmunkán kellett részt vennem: gerinctorna- és derékerősítő-gyakorlatokat végeztem. A derekammal van probléma, amelynek igazi oka évekkel ezelőttre vezethető vissza. A tavaszi szezon végén volt olyan szituáció, amikor már-már elviselhetetlen volt a fájdalmam” – mondta Lázár Bence.

„A szünetet nagyrészt arra használtam fel, hogy kezeltessem magam és pihenjek. Egervári Sándor szövetségi kapitány ajánlására elmentem dr. Varga Péter Pálhoz, aki az ország egyik legjobb gerincspecialistájának számít. Öt napon keresztül infúziós kezelést kaptam, amelynek a főorvos úr szerint két-három hét múlva már hatásosnak kell lennie. Úgy várom ennek az időszaknak a végét, mint a kisgyerek a karácsonyt, addig is végzem a speciális erősítő gyakorlatokat. Bízom benne, hogy százszázalékos állapotba kerülök a felkészülés végére, és továbbra is jó teljesítménnyel tudok hozzájárulni a csapat őszi sikereihez.”

A támadó úgy érzi, nem „szállt el” a hirtelen jött népszerűségtől. „A hozzám közelállók azt mondják, hogy nem változtam meg a nagy népszerűség miatt, ami büszkeséggel tölt el. Valóban volt, hogy széttépett a sajtó, és Kovács Zoltán is azt mondta, hogy nem lett volna meglepő, ha elszállok magamtól. Ő is tanúsíthatja, hogy ugyanaz az ember vagyok, mint azelőtt, és ugyanúgy a csapatérdekeket tartom szem előtt. Úgy érzem, megfelelően kezeltem a sikert, a népszerűséget, és ebben nagy szerepe van szüleim mellett Mészöly Gézának és Kovács Zoltánnak is. Köszönöm nekik, hogy segítettek a beszélgetésekkel és instrukcióikkal.”

2022.01.22 21:23:17

Labdarúgó NB I PIETSCH TIBOR

2002-ben fennállása legnagyobb sikerét érte el a Zalaegerszeg: megnyerte a bajnokságot!

2022.01.20 16:07:35

Labdarúgó NB I PÓR KÁROLY

Az InStat Sport összevetette a hazai bajnokság statisztikai mutatóit Európa élvonalával.

2022.01.19 16:14:56

Labdarúgó NB I BORBOLA BENCE (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

Nem ment a magyar bajnoknak Dunaszerdahelyen, kettő nullára nyertek Joao Janeiro legényei.

2022.01.18 23:32:13

Labdarúgó NB I CSILLAG PÉTER

ALAPVONAL. Józan belátás, végtelen türelem és tudatos közeledés segíthet megbirkózni a történelem súlyos örökségével, és legjobb hitünk ellenére sem lehetünk meggyőződve arról, hogy nemes futballszakmai törekvések átírhatják a sok évszázados társadalmi kódokat.