Újpest: megvan a csapat új vezetőedzője, szerb mester a kispadon

B. D. K.B. D. K.
Vágólapra másolva!
2022.01.13. 17:10
null
Milos Kruscsics (balra) az Újpest FC új vezetőedzője, míg Bojan Trkulja (jobbra) az új másodedző, az ügyvezető, Berta Csaba (középen) a régi (Fotó: <a href="https://ujpestfc.hu/article?id=19671" target="_blank">ujpestfc.hu</a>)
A labdarúgó NB I-ben szereplő Újpest FC bejelentette az új vezetőedzőt: a szerb Milos Kruscsics veszi át a csapat irányítását.

 

Mint ismert, a vártnál gyengébb őszi szereplés miatt 2021 utolsó napján az Újpest szerződést bontott Michael Oenning vezetőedzővel.

A 45 éves Milos Kruscsics lép a helyébe, aki pályafutása során Szerbiában mutatkozott be először, majd FK Rostovba szerződve 2007-es visszavonulásig már csak a sárga-kékek mezét viselte. Edzői karrierje elején a Litex Lovecsnél volt másodedző, később pedig Szabadkán, míg az első alkalommal a vezetőedzői posztot a FK Metalac Gornji Milanovac kispadján tölthette be. Legutóbbi klubjánál, a CSZKA Szófiánál másodedzőként kezdte meg az idényt, de rövid időn belül már vezető trénerként nézhette hétről-hétre játékosait. A bajnokság végén a dobogó második fokáig vezette a csapatot, de egy elvesztett kupadöntő után benyújtotta felmondását a bolgár klubnak – olvasható az újpesti klub honlapján.

„Megtiszteltetés, hogy egy ilyen gazdag múltú klubnál lehetőséget adtak számomra – nyilatkozta az Újpest új vezetőedzője. – Az a célom, és minden bizonnyal ez a szurkolók vágya is, hogy támadó- és látványos futballt lássanak a pályán, de emellett ügyelnem kell arra, hogy egységes és szervezett játékot mutassunk. A keretben egyaránt szerepelnek fiatal és rutinos futballisták, ami kiváló ahhoz, hogy megfelelően tudjam összeállítani a csapatot.”

Milos Kruscsics munkáját Bojan Trkulja fogja segíteni, ő tölti be a továbbiakban a másodedzői posztot az Újpestnél. Számára nem lesz idegen a magyar bajnokság, játékosként egy évig a Sopron labdarúgója volt a 2006–2007-es idényben.

NB I-ES EDZŐVÁLTÁSOK A 2021–2022-ES IDÉNY KÖZBEN
2021. október 4.MezőkövesdPintér Attila helyett Supka Attila
2021. október 4.MTK
Giovanni Costantino helyett Teodoru Vaszilisz (megbízott vezetőedzőként)
2021. október 28.DebrecenHuszti Szabolcs és Toldi Gábor helyett Jeremiás Gergő (megbízott vezetőedzőként)
2021. november 8.Debrecen
Jeremiás Gergő helyett Joan Carrillo
2021. november 10.KisvárdaJoao Janeiro helyett Erős Gábor (megbízott vezetőedzőként)
2021. november 12.MTKTeodoru Vaszilisz helyett Márton Gábor
2021. december 13.
FTC
Peter Stöger helyett Máté Csaba (megbízott vezetőedzőként), december 20-tól pedig Sztanyiszlav Csercseszov
2021. december 31.
Újpest
Michael Oenning helyett ideiglenesen Víg Péter
2021. január 13.
ÚjpestVíg Péter helyett Milos Kruscsics
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik