S. T. J. 2020.10.20 23:37 Frissítve: 2020.10.21 01:25

Szoboszlaiéknak kötelező a győzelem; Jó példa a tenisz

A Nemzeti Sport szerdai számából ajánljuk.

 

Kisebb megszakításokkal hét évet edzősködött hét klubnál – Kecskemét, Paks, ETO, Videoton, DVTK, Balmazújváros és Haladás – az NB I-ben Horváth Ferenc; a legutóbbi két idény jelentős stresszel járt, ami megviselte a trénert. A 47 esztendős, korábbi 32-szeres válogatott lapunknak elmondta, amikor Szombathelyen véget ért a munkája, úgy érezte, nem tudna sehol százszázalékos vezér lenni, ráadásul műteni kellett a lábát. Az interjúban beszélt arról is, hogy noha a Haladás és a Balmazújváros kiesett az irányításával, a körülmények és lehetőségek ismeretében egyik szerepvállalását sem érzi kudarcnak.

A Siófok női kézilabdacsapata tavasszal a klubtörténet legnagyobb sikerének kapujában állt, hiszen a második, Bajnokok Ligáját érő pozíciót foglalta el. Ám jött a vírus, a bajnokság lefújása és a döntés: a bajnok Győr mellett a Ferencváros indulhat a legrangosabb európai sorozatban. A nyáron edzőváltáson is átesett a Siófok, a sikerkovács, a családi okok miatt távozó Tor Odvar Moent addigi segítője, Bent Dahl váltotta, de megbízatása néhány hónap után véget is ért, hiszen a csapat kilenc eddigi mérkőzéséből hármat elvesztett. Hogy mit remélnek a cserétől, arról is kérdeztük Fodor János ügyvezetőt.

Az elmúlt hetekben a Nemzeti Sport, a Magyar Nemzet és az Origo olyan klasszis labdarúgók életét mutatta be, akik nyomorogtak, nyomorognak, mert a hazai közeg hagyta őket észrevétlenül létezni. A teniszben viszont évtizedek óta működik egyfajta nyugdíjrendszer, ami példa lehetne a labdarúgóknak is. A juttatás a jelenlegi játékosok pénzdíjából lecsippentett összegből, valamint a versenyek, illetve a férfi- és női tornákért felelő ATP és a WTA hozzájárulásából tevődik össze. Minderről a barcelonai főkonzullal, a párosban kétszeres Grand Slam-bajnok Taróczy Balázzsal beszélgettünk.

2020.12.04 19:45:24

Labdarúgó NB I CSERHÁTI ANDRÁS (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

Igaz, a vendég Újpest meg ajándékozott egy tizenegyest az újoncnak, ismét 1–1-re végeztek egymással a felek.

2020.12.03 15:44:37

Labdarúgó NB I M. G.

A DVTK 1982 óta csak kétszer győzte le hazai pályán az FTC-t, s zsinórban 7 vereségnél tart ellene.

2020.12.01 15:36:00

Labdarúgó NB I P. K.

Fókuszban a PAFC–Honvéd meccs, a forduló visszatérője, Polgár Kristóf és a Budafok kapusa, Póser Dániel.

2020.11.29 18:23:40

Labdarúgó NB I ZOMBORI ANDRÁS (összefoglaló), ORBÁN ISTVÁN (percről percre)

Folytatja a mélyrepülést Bódog Tamás csapata, amely maradt a tabella végén.