S. T. J. 2021.02.28 23:49 Frissítve: 2021.02.28 23:56

Rákapcsolt az Újpest, bajban a Zete; Kemény Kristóf jeles elődök után saját utat jár

A Nemzeti Sport hétfői számából ajánljuk.

 

Lezárta négy bajnoki óta tartó nyeretlenségi szériáját (három vereség, egy döntetlen) a Budapest Honvéd futballcsapata, miután szombaton a Puskás Akadémia ellen 2–1-re győzött. A sikerben főszerepe volt a duplázó Gazdag Dánielnek. A kispestiek támadója lapunknak elárulta, nem volt véletlen, hogy az első gólja után odaszaladt Horváth Ferenchez, s a vezetőedző nyakába ugrott. Nos, a csapat új szakvezetője a múlt pénteki edzés előtt azt mondta Gazdagnak, hogy ő nyeri majd meg a meccset a Honvédnak. Hogy ezért miért járt neki még egy napszemüveg is, kiderül cikkünkből.

Kemény Kristóf a BVSC vízilabdacsapatának korábbi vezetőedzője, Szűcs Levente felmondása után a címvédő, ám tartalékos Ferencváros legyőzésével mutatkozott be a zuglóiak kispadján. „Ez már profi szint, egész életemben vágytam rá, hogy egyszer elérkezzek ide. Nem feltétlenül az volt a tervem, hogy ilyen körülmények között mutatkozzak be, de ezt dobta a gép” – mondta lapunknak a fiatal tréner, aki elmondta, most már az a céljuk, hogy bejussanak a négy közé. Az utánpótlás szövetségi kapitányként világklasszisokat kinevelő Kemény Ferenc unokája, a szövetségi kapitányként háromszoros olimpiai bajnok Kemény Dénes fia arról is mesélt, miként éli meg a családi örökséget.  

Jeny Rudolf a híres MTK-s Aranylánc tagja, a Braun, Molnár, Orth, Opata, Jeny csatárötös balszélsője utolsóként csatlakozott az idehaza uralkodónak számító kék-fehér alakulathoz, hiszen egészen 1923-ig a Kispest játékosa volt. A szurkolók és a csapattársak is imádták, mert jókedvű volt, bohém, és úgy énekelt, mint a legnagyobbak, de az irodalmi elitben is ismerték, József Attilától és Szabó Lőrinctől is voltak dedikált kötetei. Népsport-mellékletünkben bemutatjuk a 120 éve született legendás balszélsőt.

2021.04.22 23:32:10

Labdarúgó NB I CSILLAG PÉTER

ALAPVONAL. Ha felcsapunk egy újságot, átfutunk egy sportcikket, figyelünk egy sportközvetítést, zsong körülöttünk a sok »playoff«, »kvalifikáció« »draft«, »interception«.

2021.04.22 00:12:29

Labdarúgó NB I DEÁK ZSIGMOND

NS-VÉLEMÉNY. A Fradi lehet az esélyesebb, akárki jön szembe.

2021.04.21 14:50:14

Labdarúgó NB I CSERHÁTI ANDRÁS (összefoglaló), HATÁR DÁVID (percről percre)

Előbb Hahn János szerezte meg idénybeli 19. gólját, majd Balogh Balázs is beköszönt.

2021.04.21 13:28:13

Labdarúgó NB I SOMOGYI ZSOLT (összefoglaló), PÓSFAI GYULA (percről percre)

Vutov révén hamar előnybe került a borsodi csapat, ám Negóék a második félidőben hárommal válaszoltak.