S. ZS. 2020.08.17 23:51 Frissítve: 2020.08.18 00:07

Puskás Akadémia: mi lesz a meccsekkel?

A román ProSport szerint nyolc Puskás Akadémia-labdarúgó koronavírustesztje lett pozitív – a lap név szerint említi a 26 éves Alexandru Balutát, aki a nyáron lett a felcsútiak játékosa, és az újság szerint hazament az esküvőjére.

A ProSport név szerint említi a nyáron érkező Balutát, aki a lap szerint az esküvőjére utazott haza (Fotó: pfla.hu)

 

Természetesen az ezzel kapcsolatos kérdéseinket feltettük a Puskás Akadémiának, de a klub egyelőre nem reagált.

Szeretnénk megtudni, milyen protokollt követ a felcsúti egyesület a kialakult helyzetben – egyfelől a szombati, Kisvárda elleni bajnoki megrendezése is kétséges (nem zárható ki, hogy ha a járványügyi előírások változnak, visszatérnek a szigorúbb rendezési feltételek az NB I-ben is: a kötelező tesztek, a távolságtartás a nézőtéren, akár a zárt kapus meccsek, a sportzónák kialakítása), másfelől a klub első nemzetközi mérkőzésére készül, augusztus 27-én az Európa-liga selejtezőjében a svéd Hammarby vendége lesz.

Mi ilyenkor a protokoll?

A nemzetközi mérkőzésekre egyértelműek az UEFA előírásai, és nem példa nélküli a felcsútiak esete. A jelenleg is zajló, még az előző évi Bajnokok Ligája-sorozat kieséses szakaszában, a Leipzig–Atlético (2–1) negyeddöntő előtt két madridi játékos tesztje lett pozitív: az argentin Ángel Correa és a horvát Sime Vrsaljko volt az érintett, ők nem utazhattak el Lisszabonba.

Az UEFA jelenlegi szabályozása szerint ha egy csapat nem tud kiállni egy BL-mérkőzésre, a másik fél jut tovább.

Az UEFA koronavírusra vonatkozó új kódexe alapján egy futballcsapat akkor is pályára léphet, ha van tizenhárom egészséges játékosa – köztük egy kapus –, ez az útmutatás a 2020–2021-es kiírástól érvényes.

Emellett a helyi, jelen esetben a svéd hatóságok jóváhagyása is szükséges a meccs lebonyolításához, vagyis egyértelmű: csak frissen tesztelt, negatív eredményt produkáló labdarúgók léphetnek pályára a jövő héten csütörtökön rendezendő találkozón.

2021.09.27 17:02:03

Labdarúgó NB I Munkatársunktól

A felcsúti futballklub elnöke Alcsútdobozon vette el az ismert televíziós műsorvezetőt, voltak vendégek a futballvilágból is.

2021.09.26 16:34:52

Labdarúgó NB I BABJÁK BENCE (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

A Fradi sorozatban kilencedszer nyert odahaza a lila-fehérek ellen, pedig az Újpest emberhátrányban sem adta fel.

2021.09.26 13:02:17

Labdarúgó NB I BODNÁR ZALÁN (összefoglaló), ORBÁN ISTVÁN (percről percre)

Bár megszerezte a vezetést a Debrecen Kisvárdán, megtartani már nem tudta az előnyt.