P. K.
2023.03.22 09:15 Frissítve: 2023.03.23 14:06

Puskás Akadémia: 230 nap után tért vissza a válogatott védő

A Puskás Akadémia egyszeres válogatott védője, Szolnoki Roland a térdszalagszakadását követően a hétvégén az Újpest FC ellen lépett pályára először ebben a bajnoki idényben. A visszatérésről klubja honlapjának nyilatkozott.

Szolnoki Roland üdvözli a szurkolókat – az Újpest elleni bajnokin visszatérhetett a pályára (Fotó: pfla.hu)

 

 

A 31 éves Szolnoki Roland tavaly júliusban a Vitória Guimaraes elleni Ekl-selejtezőn szenvedett térdsérülést, ami után ebben a bajnoki idényben nem is léphetett eddig pályára, de múlt héten, az Újpest ellen 5–1-re megnyert meccsen visszatért, csereként állt be a 83. percben.    

„Nem tegnap történt a sérülésem, a műtét óta körülbelül kétszázharminc nap telt el. Rendkívül nehéz időszak volt, nagyon hosszú út és nagyon kemény munka, tele hullámvölgyekkel, mind mentálisan, mind érzelmileg, mind fizikailag – nyilatkozta a pfla.hu-nak Szolnoki Roland. – Bíztam benne, hogy be fogok állni, s noha nem volt bennem semmiféle drukk, amikor levetkőztem és odamentem a partvonalhoz, kicsit olyan érzésem volt, mint az NB I-es debütálásomkor. Örültem, hogy kaptam bő tíz percet, ezt a csapatnak is köszönhetem, hiszen akkor már úgy állt a meccs, hogy a mester gond nélkül be tudott cserélni. A mérkőzés után meg is köszöntem a társaknak, hiszen az ő jó játékuk nélkül ez talán meg sem történhetett volna. Nagyon jót tett a lelkemnek, hogy végre pályára kerültem, de sokkal fontosabb volt az, hogy nyert a csapat.”

Másfél héttel korábban, a Bicske elleni felkészülési meccsen már gólt is szerzett Szolnoki.

Nagyon boldog voltam, hogy már ott pályára tudtam lépni, a térdem szempontjából is jó visszajelzés volt, hogy nem akadt semmilyen komolyabb problémám – mondta a védő. – A gólom pedig talán az égieknek is köszönhető, lehet, hogy díjazták az addig elvégzett melót. Szerencsém is volt, jókor voltam jó helyen, de legjobb az, hogy itt vagyok a csapattal, teljes értékű munkát végzek, és mindenből ki tudom venni a részemet. A térdem és a lelkem is rendben van, de kell még idő, kellenek a mérkőzések, hogy százszázalékosnak mondhassam magam – bízom benne, hogy mihamarabb utolérem magam erőben és taktikailag is. Ha a hátralévő mérkőzéseken kapok néhány percet, az remek lesz – a mesterrel azt is beszéltük, hogy a megfelelő meccsterhelés érdekében esetleg az NB III-as csapatban is játszani fogok. Lehet, hogy csak a következő szezonban leszek tökéletes állapotban, de az is előfordulhat, hogy két-három hét múlva teljesen rendben leszek.”

 

2023.06.09 23:54:39

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Kegyetlen látvány volt, amikor Marco Rossi (nem a miénk...), a Genoa akkori középpályása és csapatkapitánya begyűjtötte a pályán a dresszeket társaitól, akik szépen sorban, engedelmesen átnyújtották neki. Nem lehet szebben mondani: azokban a pillanatokban aljasul, csoportosan, mindenki szeme láttára megerőszakolták a futballt.

2023.06.09 23:23:16

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

2023.06.06 23:26:34

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A KTE-sikeredző, Szabó István neve már az NB II-es szereplés idején is ott volt a HLSZ Év szakvezetője jelöltlistáján. Az persze más kérdés, hogy másodosztályú edzőként akkor legfeljebb rivalizálhatott és nyilván nem versenyezhetett a válogatottat az Eb-szereplésig vezető szövetségi kapitánnyal, Marco Rossival.

2023.06.03 00:11:45

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Hogy hogyan és ki miatt alakult így, azt nehéz szétszálazni.

2023.06.01 22:48:55

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Mindig van egy center, akire kijön a figura.

Ajánló beállításra vár