Nemzetisport.hu 2010.09.19 08:59 Frissítve: 2014.11.26 01:53

Prukner: Engem el lehet küldeni, de a csapatot nem

Váratlan, egygólos (1–2) vereséget szenvedett az Üllői úton a házigazda Ferencváros az addig nyeretlen Siófoktól az élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 7. fordulójában. A mérkőzés utáni értékelésében Prukner László, a zöld-fehéreket a nyártól irányító szakember azt mondta: ahogyan az Újpest elleni súlyos vereséget követően, úgy most is kiállt a szurkolók elé, és a harcot nem adja fel, bár őt el lehet küldeni...

Egy hét alatt két nagy pofont kapott a Ferencváros, innen kell felállniuk a zöld-fehéreknek (Fotó: Németh Ferenc)

„Mindkét vereséget ugyanolyan nehezen éltem, illetve élem meg – utalt Prukner László az Újpest és a Siófok elleni bajnokikra. – Nem azért jöttem az Üllői útra, hogy vereségeket szenvedjek a csapattal, hanem azért, hogy az élmezőnybe vezessem. Erről most sem vagyok hajlandó lemondani."

 
 
Két vereség után mit tenne Prukner László helyében?

Szavazásomat meg akarom írni cikkhozzászólásként (csak bejelentkezett felhasználóknak):

Eredmények állása
 

„Sok okosságot ne várjanak tőlem, igaz, órákon át tudnék arról mesélni, miért kaptunk ki. Túl nagy nyomás alatt játszott a csapat, és ezt csak fokozta a kapott gól. A játékosaim egyszerűen nem mertek futballozni, többek között azért sem, mert kívülről is próbálták ránk uszítani a szurkolókat. Lelki terror alatt nem lehet jól futballozni" – elemezte a szombati, hazai vereség okait a szakember.

„Engem el lehet küldeni, de a csapatot nem lehet. Én a múlt héten is kiálltam a közönség elé, és most is megtettem. A többség, úgy veszem észre, mellettünk áll, de lehet, hogy ezt is én gondolom rosszul... A harcot csak azért sem adom fel, és bár nehéz feladat előtt állunk, ha van türelem, biztosan megoldjuk" – válaszolt a tréner arra a felvetésre, miszerint egy ferencvárosi labdarúgónak el kell viselnie a szurkolók részéről rá nehezedő nyomást.

„Talán a legjobb pillanatban voltunk a Fradi vendégei, hiszen a zöld-fehérek lelkileg aligha voltak topon az újpesti vereség után – mondta a szezon első győztes találkozóját követően ifjabb Mihalecz István, a Siófok vezetőedzője. – Nem tisztem megvédeni Prukner Lászlót, nem is szorul rá, hiszen ő jóval tapasztaltabb edző nálam, de annyit azért elmondanék, hogy a Ferencváros és a Siófok között ugyan hatalmas a különbség, a Ferencváros-, illetve a Siófok-mezben pályára lépő játékosok között már nincs akkora differencia..."

„Ilyen görcsösek, mint a mostani csapat, még az Újpesttől elszenvedett nyolc hármas vereség után sem voltunk – illette éles kritikával az utódokat Bálint László, a Ferencváros egykori legendás hátvédje. – Igaz, nekünk azért könnyebb volt a helyzetünk, hiszen a szurkolók megnyilvánulásai nem voltak velünk szemben ilyenek, mint manapság. Elképzelhetetlen volt, hogy szektorok maradjanak üresek, vagy háttal álljanak a pályának a drukkerek. Az nyilvánvaló, hogy a hatgólos vereség igen súlyos csapás, főleg ha a Ferencváros az Újpesttől szenvedi el, de nem feltétlenül a játékosokban keresném a hibát. Ezek a labdarúgók ennyit tudnak, csodát nem szabad tőlük várni. Aki látta a Megyeri úti meccset, az tudja, hajtottak, akartak, de semmi sem ment. Ráadásul, ugye, egy ekkora vereséget nem lehet csak úgy elfelejteni, ez benne marad a fejekben, a Siófok ellen benne is maradt. Csak a sikerek tudják feledtetni a kudarcokat. A következő meccseken ki kell iktatni ezeket a vereségeket, nem szabad rájuk gondolni. Azért hivatásos labdarúgók, hogy ezt meg tudják tenni. Ha erre nem képesek, ezt nem bírják el idegileg, alkalmatlanok a szakmájukra."

2021.01.20 23:45:15

Labdarúgó NB I THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. A CAS február közepére ígér döntést.

2021.01.20 19:19:06

Labdarúgó NB I BORBOLA BENCE (összefoglaló), NAGY-PÁL TAMÁS (videó), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

Suljic jött, látott, győztes gólt lőtt, majd lement – 61 bajnoki után kapott ki ismét otthonában a Ferencváros.

2021.01.20 12:28:35

Labdarúgó NB I P. K.

Az újonc két húszéves játékost igazolt, Kispestre válogatott labdarúgó jött, a lilákhoz nem írt alá senki.

2021.01.14 18:47:46

Labdarúgó NB I P. Gy.

Rebrovval még százszázalékosak a zöld-fehérek a Diósgyőr ellen. Az FTC 61 meccs óta veretlen a Groupamában.