ZOMBORI ANDRÁS 2020.04.06 12:25 Frissítve: 2020.04.06 13:21

NB I: újra a pályán – így készül az FTC, a Fehérvár és a Kövesd

Ha nem is a teljes keretnek, de Szerhij Rebrov már edzést tart a Ferencváros labdarúgóinak. A másik két dobogósnál, a Mol Fehérvárnál és a Mezőkövesd Zsórynál – egyelőre – egyénileg készülnek a labdarúgók.


 

Olekszandr Zubkov, az FTC húzóembere örülhet, hiszen ismét edzésen bűvészkedhet a labdával (Fotó: Földi Imre)

Továbbra sem tudni, folytatódhatnak-e, és ha igen, mikortól a nemzeti bajnokságok, mindenesetre iránymutatónak tűnik az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) elnökének, Aleksander Ceferinnek az álláspontja: aki „idő előtt” a befejezés mellett dönt, az európai kupaszereplését kockáztatja. Ami a bennünket leginkább érdeklő NB I-et illeti, legutóbb március 14-én léptek pályára a csapatok (akkor már zárt kapuk mögött). A következő, 26. forduló időpontja bizonytalan, ugyanakkor valamivel tisztában kell lenni: ha egyszer valaki felelősséggel kijelenti, mostantól lehet játszani, attól az még nem azt jelenti, hogy azon a hétvégén máris meccseket rendeznek a stadionokban – hogy ez bekövetkezzen, előtte három-négy hetet közösen edzeniük kell a labdarúgóknak. Hogy csapatszinten mikortól kaphatnak zöld utat a közös tréningek, nem tudni, a Ferencváros sportmenedzsere, Hajnal Tamás az M4 Sportnak nyilatkozva mindenesetre arról beszélt, hogy a Szerhij Rebrov vezette zöld-fehéreknél már vannak közös tréningek, igaz, nem a teljes keret vesz részt rajtuk.

KÖVETENDŐ KEZDEMÉNYEZÉS
Érdekes gondolatokat osztott meg közösségi oldalán a négyszeres válogatott Farkas Balázs, a jelenleg a Budapesten működő Barcelona Akadémia vezérigazgatója a karantén idején tartott edzésekről. Így hát felhívtuk.
„Ha lehetséges az, amit a Ferencváros csinál, követni kellene a kezdeményezését – mondta megkeresésünkre a korábbi NB I-es labdarúgó. – A többpályás létesítményekben el lehet különíteni egymástól a játékosokat négyes vagy ötös csoportokra. Talán, ha a fővárosi klub átadná tapasztalatait, máshol is elkezdődhetnének a tréningek a biztonsági előírásokat betartva. Mindenesetre több kérdést fölvet a helyzet, leginkább azt, hogy akik nem mehetnek be, s nem használhatják a létesítményeket, azoknak miként garantálják majd az egyenlő esélyt.”
V. GY. 

„A legfontosabb ebben a helyzetben, hogy jó példát mutatva mindenféle kockázatot kizárjunk – mondta a korább 59-szeres válogatott labdarúgó. – Ugyanakkor felelősséggel tartozunk a klubnak is, ezért megpróbálunk olyan körülményeket teremteni, s a játékosokat arra felkészíteni, hogy a bajnokság folytatására a lehető legjobb állapotban legyenek. Úgy döntöttünk, kis csoportokban tartunk heti három alkalommal edzést a Népligetben. Ez azt jelenti, hogy legfeljebb hat játékos van egyszerre, egy időben a pályán, és mielőtt kiszállnak az autóból, megmérjük a testhőmérsékletüket. A játékosok otthon öltöznek, onnan érkeznek meg az ötven-hatvan perces edzésre. Mi úgy készülünk, és az a célunk, hogy le tudjuk játszani a hátralévő meccseket.”

A listavezetőt három pont hátránnyal követő (igaz, az FTC-nél két mérkőzéssel többet játszó) Mol Fehérvár FC-nél még nincs közös gyakorlás, ám a hangsúly minden bizonnyal a még szócskán van.

„Egyelőre valamennyi kerettag otthon, egyéni edzésterv alapján készül – mondta el lapunknak Gressó Gergely, a fehérváriak sajtófőnöke. – A futballisták egy hétre előre, napi lebontásban kapják meg a programot, arról egyelőre nincs információ, mikortól változhat a helyzet.”

A folytatást(?) a harmadik helyről váró Mezőkövesd Zsóry labdarúgói továbbra is egyénileg végzik az előírt edzésprogramot, de elképzelhető, hogy ez rövidesen változik.

„A játékosok továbbra is a személyre szabott edzésprogramot végzik, de mi is tisztában vagyunk vele, ha folytatódik a bajnokság, előbb-utóbb csapatszinten is gyakorolni kell – mondta el érdeklődésünkre Tóth László, a kövesdiek szakmai igazgatója. – Hétfőn a klubtulajdonosoknak videokonferenciát tartanak, reméljük, kapunk olyan instrukciót, amelynek ismeretében okosabbak leszünk a közeljövőt illetően.” 

2020.12.01 15:36:00

Labdarúgó NB I P. K.

Fókuszban a PAFC–Honvéd meccs, a forduló visszatérője, Polgár Kristóf és a Budafok kapusa, Póser Dániel.

2020.11.29 18:23:40

Labdarúgó NB I ZOMBORI ANDRÁS (összefoglaló), ORBÁN ISTVÁN (percről percre)

Folytatja a mélyrepülést Bódog Tamás csapata, amely maradt a tabella végén.

2020.11.29 13:11:05

Labdarúgó NB I TŐSÉR NORBERT (összefoglaló), KOCSMÁR-TÓTH ISTVÁN (percről percre)

A kövesdiek hétmeccses nyeretlenségi sorozatot zártak le a borsodi rangadó megnyerésével.

2020.11.29 08:52:10

Labdarúgó NB I BABJÁK BENCE

Az FTC sportmenedzsere azt mondja, ha még aktív játékos lenne, örömmel dolgozna Rebrov keze alatt.