NB I: Szabics hisz magában, és hogy csapatával jó dolgokat érhet el

P. V.P. V.
Vágólapra másolva!
2022.02.13. 19:16
null
Szabics Imre hisz magában, és abban, hogy jó dolgokat érhet el a Mol Fehérvárral (Fotó: Török Attila)
Bár a Mol Fehérvár a második félidő elején vezetést szerzett, 3–1-es vereséggel távozott a Budapest Honvéd otthonából a labdarúgó NB I 20. fordulójában. Ez azt is jelenti, hogy a kispestieknek megvan az első győzelmük 2022-ben, míg a fehérváriaknak a tavaszi idényben ez volt a harmadik vereségük. A mérkőzésről a két vezetőedző beszélt a sajtótájékoztatón. 

Először Szabics Imre, a Mol Fehérvár vezetőedzője értékelt.

„A mezőfölényünk a második félidőben vezetéssé érett, ez megérdemelt is volt, annak ellenére, hogy az első félidőben mindkét csapatnak voltak lehetőségei. Miután azonban idegenben előnyhöz jutottunk, úgy éreztem, a csapat túlzottan is tiszteli az eredményt, s tart attól, hogy van veszítenivalója. Sajnos a Honvéd gyorsan ki tudott egyenlíteni, de nem ez volt a döntő momentum a mérkőzésen. Mi nem tudtunk a vezetés birtokában úgy játszani, mint előtte. Volt lehetőségünk a kettő-egyhez, de a Honvédra ez ugyanúgy igaz volt, s végül az ő javára dőlt el a mérkőzés. Nem szoktam egyénileg kritizálni senkit, ezt most sem teszem, csapatként győzünk, és így is veszítünk.”

Bodnár Zalán, a Nemzeti Sport újságírója rákérdezett arra is, mivel a tavaszi idényt három vereséggel kezdte a Mol Fehérvár, számít-e arra, hogy a klubnál megköszönik a munkáját.

„Nem az én feladatom ezt a kérdést megválaszolni, erre a vezetőség hivatott. Én hiszek magamban, hiszem azt, hogy ezzel a csapattal jó dolgokat lehet csinálni. Nem lettem ettől a három vereségtől se jobb, se rosszabb ember, se jobb, se rosszabb edző. Ugyanaz az az ember vagyok, aki áprilisban idejött.”

Nebojsa Vignjevics, a Budapest Honvéd vezetőedzője azzal kezdte, nem is tudja, pontosan mi történt, mindenesetre számukra rendkívül jó eredmény született, ráadásul jól is játszottak, különösen nulla-egy után.

„Amikor ideérkeztem, azt tapasztaltam, hogy hiányzik a motiváció, a játékosok nem bíznak egymásban, nincs meg a kellő önbizalom. Az első félidőben ennek megfelelően játszottunk, nem hittünk abban, hogy tudunk jól futballozni egy olyan jó csapat ellen, mint a Fehérvár. Azt éreztem, a játékosok magukban és az edzéseken elvégzett munkában sem hittek. Aztán az ellenfél vezetést szerzett, és akkor elkezdték azt játszani, amit a kezdetekből fogva akartunk. Nagy energiával futballoztunk, a kemény munkának meglett a gyümölcse, emellett még szépen is játszottunk. Ez rendkívül jó üzenet a csapatnak, lecke a srácoknak, hogy igenis tudnak jól játszani, és higgyenek magukban. Meccseket kell nyernünk, nem a tabella hátsó részével kell törődnünk, hanem előre kell nézni.”

A Nemzeti Sport felvetésére kitért arra is, hogy a találkozón két gólig jutó Nagy Dominik az első félidő vége felé kapott egy sárgát, miután műeséssel próbált tizenegyest kiharcolni.A vezetőedző elmondta, beszélt a játékossal erről, felhívta a figyelmét rá, hogy miután van VAR, ez nem vezethet eredményre. Arra nem gondolt, hogy emiatt lecserélné, bízott benne, okos játékosnak tartja, s pillanatnyi koncentrációhiánynak tudta be az esetet.

Emellett a cserékről is beszélt Vignjevics, összességében elégedett volt velük, ahogyan beszálltak a meccsbe. Hozzátette, Thierry Gale csak három napja van a csapattal, így nyilván nem tudott még teljesen beépülni a rendszerbe.

NB I
20. FORDULÓ
Budapest Honvéd–Mol Fehérvár FC 3–1(Nagy Dominik 55., 90+1., Petruszenko 86., ill. Zulj 49.)
Budapest,Bozsik Aréna,3162néző.Vezette:Andó-Szabó
Kiállítva:Heister (90+5., Mol Fehérvár)

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik